Calathea roseopicta 'Angela'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calathea roseopicta 'Angela' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn donkergroen van kleur met lichtroze strepen en een zilverachtige glans. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is dus zeer geschikt voor in huis. Calathea 'Angela' gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef regelmatig wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calathea's worden beschouwd als planten die wat meer aandacht en zorg nodig hebben. Ze gedijen goed bij indirect licht en houden van een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en af en toe sproeien zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem niet in direct zonlicht, maar op een plek waar hij wel voldoende licht krijgt. Houd hem uit de buurt van tocht en radiatoren.

  Kamerplanten zoals de Calathea roseopicta 'Angela' hebben behoefte aan regelmatig water geven, gemiddeld één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de waterbehoefte van de plant te baseren op de omgevingscondities en de gezondheid van de plant.

  Nee, ik hou niet van direct zonlicht. Ik geef de voorkeur aan helder indirect licht of halfschaduw. Felle zon kan mijn bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en direct zonlicht. Het creëren van een warme en vochtige omgeving zal helpen om de plant gezond te houden.

  Calathea roseopicta 'Angela' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus, en de bloei duurt ongeveer 1 tot 2 maanden.

  Ja, de Calathea familie staat bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren. Deze planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het regelmatig onderhouden van de plant zal ervoor zorgen dat ze optimaal blijven functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimaal groeiklimaat voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode bladeren of bruine randen zijn die weggeknipt kunnen worden. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadiging van de plant te voorkomen. Snoei indien nodig in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te lang nat blijven staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  Calathea roseopicta 'Angela' heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om de plant niet in te laten drogen of te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vernieuwen of te voorzien van voedingsstoffen.

  Een luchtige, goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg voor een bodem die vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van een gezonde bodemkwaliteit.

  De Calathea roseopicta 'Angela' vereist regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de bladeren stofvrij door ze af en toe zachtjes af te nemen met een vochtige doek.

  Om de bladeren van deze kamerplant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Voorkom dat er water op de bladeren blijft liggen, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Calathea roseopicta 'Angela' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij geen direct zonlicht krijgt. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en warme omgevingstemperatuur.

  Ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is tussen de 50-60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en de planten in groepen bij elkaar te plaatsen. Vermijd tocht en droge lucht om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Calathea roseopicta 'Angela' gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een ideale pH-waarde voor de plant ligt tussen de 5.5 en 7.0. Het is belangrijk de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig, maar kunnen tijdens het groeiseizoen om de paar weken wat vloeibare mest krijgen. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om overbemesting te voorkomen. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Calathea roseopicta 'Angela' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn donkergroen van kleur met lichtroze strepen en een zilverachtige glans. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is dus zeer geschikt voor in huis. Calathea 'Angela' gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef regelmatig wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.