Torenia fournieri 'Clown Blue'

Torenia fournieri

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Torenia fournieri 'Clown Blue' er en iøjnefaldende plante med lyseblå blomster, der ligner klovnemasker, hvilket er grunden til navnet 'Clown Blue'. Denne plante er en årlig plante og bruges ofte som jorddække eller i hængende kurve. Blomsterne har en iøjnefaldende hvidgul hals og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. 'Clown Blue' trives godt i halvskygge og har en kompakt vækstform. Denne plante tiltrækker bier, sommerfugle og andre nyttige insekter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt nemme at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for regelmæssig vanding, tilstrækkeligt lys og lejlighedsvis gødning. Undgå for meget sollys og udkast.

  Ja, planten har brug for meget lys for at vokse godt. Placér den et sted med masser af indirekte sollys for de bedste resultater. Sørg for, at den får mindst 6 timers lys om dagen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke soggy. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud.

  Planten kan ikke lide den skarpe sol og trives bedst et sted med indirekte sollys. For meget sol kan beskadige bladene og forårsage forbrændinger. Så placér planten et sted med lidt beskyttelse mod solen.

  Ja, 'Torenia fournieri 'Clown Blue'' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten står på et varmt og lyst sted for at vokse og blomstre godt. Temperaturer under 15 grader Celsius kan hæmme plantens vækst.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringen varer cirka 4 måneder.

  Ja, planten er luftrensende. Det hjælper med at forbedre luftkvaliteten indendørs ved at absorbere skadelige giftstoffer og frigive ilt. Dette kan have en positiv indvirkning på beboernes sundhed og trivsel.

  Ja, planter som dig elsker en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at sørge for et stabilt og varmt miljø for at kunne vokse og blomstre optimalt. Sørg derfor for at stå et passende sted med den rigtige temperatur.

 • Du kan beskære planten for at fremme en mere kompakt vækst. Fjern regelmæssigt døde eller syge grene og klip visne blomster af for at stimulere blomstringen. Vær opmærksom på ikke at beskære for meget, da dette kan stresse planten.

  Torenia fournieri 'Clown Blue' har brug for regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Det er vigtigt, at pottejorden forbliver let fugtig, men lad ikke planten stå i vand. Giv planten lidt mere vand om sommeren end om vinteren.

  Denne stueplante har brug for en godt drænet pottemuld for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug en speciel pottemuld til blomstrende planter for at opnå de bedste resultater.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. At regelmæssigt gøde med en nærende jordforbedrer kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under blomstringsperioden. Giv planten en gang imellem lidt plantenæring og sæt den et lyst sted, væk fra direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen.

  Det er vigtigt at støve bladene af planten regelmæssigt af med en blød klud for at fjerne støv og snavs. Hvis bladene er blevet beskidte, kan du forsigtigt tørre dem af med en fugtig klud. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da det kan beskadige planten.

  Torenia fournieri 'Clown Blue' har brug for masser af lys og trives bedst på et solrigt sted i huset. Sørg for, at planten får mindst 6 timer direkte sollys om dagen. Placer ikke planten i fuld sol for at undgå bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius. Beskyt planten mod træk og store temperatursvingninger.

  En luftfugtighed på 50-70% er ideel til væksten af ​​stueplanter. Sørg for tilstrækkelig luftfugtighed ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. For lav luftfugtighed kan føre til udtørring af planten.

  Den optimale pH-værdi for denne plante er let sur til neutral (pH 6,0-7,0). Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og foretage eventuelle tilpasninger for at holde pH-værdien på det rette niveau. For sur eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og sundhed negativt.

  Indendørs planter skal regelmæssigt gødes i vækstsæsonen for at genopfylde næringsstoffer. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Overgødskning kan skade planten, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Torenia fournieri 'Clown Blue' er en iøjnefaldende plante med lyseblå blomster, der ligner klovnemasker, hvilket er grunden til navnet 'Clown Blue'. Denne plante er en årlig plante og bruges ofte som jorddække eller i hængende kurve. Blomsterne har en iøjnefaldende hvidgul hals og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. 'Clown Blue' trives godt i halvskygge og har en kompakt vækstform. Denne plante tiltrækker bier, sommerfugle og andre nyttige insekter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.