Dryopteris erythrosora

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dryopteris erythrosora, ook wel bekend als de Japanse glansvaren, is een varensoort met opvallende bladeren. De bladeren zijn heldergroen van kleur en hebben een bronskleurige of koperkleurige tint aan de onderzijde. Deze varen groeit het liefst op een vochtige en goed doorlatende grond in halfschaduw tot schaduw. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 tot 90 cm. Het is een decoratieve varen die goed gedijt in de tuin of als kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. De plant gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant heeft gemiddeld tot helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Direct zonlicht moet worden vermeden, omdat dit tot verbranding van de bladeren kan leiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te stimuleren.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag grond tussen waterbeurten in lichtjes opdrogen.

  "Het wordt aanbevolen om deze plant uit de felle zon te houden, omdat direct zonlicht de bladeren kan verbranden en de plant kan beschadigen. Een plek met indirect licht of halfschaduw is ideaal voor deze plant."

  Ja, de plant houdt van warmte en vochtige lucht. Het gedijt het beste bij kamertemperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Plaats de plant daarom op een warme en vochtige plek in huis.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar kamerplanten die de lucht zuiveren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de dode of beschadigde bladeren voorzichtig verwijderen met een scherpe snoeischaar. Het snoeien kan het beste gedaan worden in het voorjaar of na de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de groeiperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Geef de plant water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels in stilstaand water staan. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Potgrond voor Kamerplanten met een goede drainage wordt aanbevolen voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en schors kan helpen om de juiste balans te behouden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor vochtige en goed doorlatende bodem met een hoge humusgehalte. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg voor voldoende vochtigheid en vermijd stilstaand water.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Zorg ervoor dat de bladeren goed kunnen drogen na het schoonmaken.

  Deze plant heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verbleekte bladeren en groeiproblemen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen staat.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Een luchtvochtigheid tussen de 60-80% wordt aanbevolen. Het kan helpen om de plant regelmatig te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Dryopteris erythrosora groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Een lage zuurgraad is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van deze plant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten, volg daarbij de instructies op de verpakking. Geef niet teveel meststoffen om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dryopteris erythrosora, ook wel bekend als de Japanse glansvaren, is een varensoort met opvallende bladeren. De bladeren zijn heldergroen van kleur en hebben een bronskleurige of koperkleurige tint aan de onderzijde. Deze varen groeit het liefst op een vochtige en goed doorlatende grond in halfschaduw tot schaduw. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 tot 90 cm. Het is een decoratieve varen die goed gedijt in de tuin of als kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.