Nephrolepis exaltata 'Erecta'

Nephrolepis exaltata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nephrolepis exaltata 'Erecta' is een variëteit van de bekende Nephrolepis exaltata, ook wel bekend als de krulvaren. Deze plant heeft rechtopstaande bladeren die een elegante en opvallende uitstraling geven. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en hebben een fijne textuur. De Nephrolepis exaltata 'Erecta' gedijt goed in een vochtige en lichtbeschaduwde omgeving en is een populaire keuze als kamerplant. Deze plant is relatief makkelijk te verzorgen en voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en lichte bemesting. Zorg ervoor dat hij voldoende indirect zonlicht krijgt.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. In de winter kan de frequentie verminderd worden naar eens in de twee weken.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht ontvangt, maar niet rechtstreeks wordt blootgesteld aan de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed in een omgeving met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen. Het is daarom het beste om de plant binnenshuis te houden op een plek met voldoende warmte en licht.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in een binnenomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een kamerplant zoals deze. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De Nephrolepis exaltata 'Erecta' moet regelmatig gesnoeid worden om de plant gezond en mooi te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met scherpe schaar of snoeischaar. Het snoeien kan het beste gedaan worden in het voorjaar of aan het begin van de zomer.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Houd er rekening mee dat deze plant meer water nodig heeft tijdens warme periodes.

  Kamerplanten zoals deze hebben een lichte en goed doorlatende potgrond nodig. Vermijd te veel water geven en zorg voor een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Vernieuw de potgrond om de paar jaar om de plant gezond en gelukkig te houden.

  Deze plant heeft een goed doorlatende bodem nodig die licht vochtig is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te droog of te nat is. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De plant moet regelmatig stofvrij gemaakt worden door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Controleer ook regelmatig op eventuele insectenplagen. Grote bladeren kunnen indien nodig worden afgesneden met een scherpe schaar.

  Deze plant heeft veel indirect zonlicht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het licht helder is, maar niet te fel. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel blijft.

  De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 50-80% ligt voor optimale groei.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de plant te voorzien van goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus bemest de plant niet te vaak.

 • Omschrijving

  Nephrolepis exaltata 'Erecta' is een variëteit van de bekende Nephrolepis exaltata, ook wel bekend als de krulvaren. Deze plant heeft rechtopstaande bladeren die een elegante en opvallende uitstraling geven. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en hebben een fijne textuur. De Nephrolepis exaltata 'Erecta' gedijt goed in een vochtige en lichtbeschaduwde omgeving en is een populaire keuze als kamerplant. Deze plant is relatief makkelijk te verzorgen en voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.