Primula obconica 'Twilly Red Wonder'

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula obconica 'Twilly Red Wonder' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met donkergroene bladeren en helderrode bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij perfect is voor op een vensterbank of tafel. De bloemen hebben een opvallende rode kleur en bloeien gedurende een lange periode, waardoor je lang kunt genieten van de bloemenpracht. Primula obconica 'Twilly Red Wonder' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die graag wat kleur in huis willen brengen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula obconica 'Twilly Red Wonder' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water geven wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd direct zonlicht en tocht.

  Ja, Primula obconica 'Twilly Red Wonder' heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Over het algemeen worden één tot twee keer per week water gegeven voldoende. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opdroogt tussen de gietbeurten door.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is het beste om de plant op een locatie te plaatsen waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, Primula obconica 'Twilly Red Wonder' houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal van februari tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Primula obconica 'Twilly Red Wonder' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten voor de beste resultaten.

  Ja, de ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. In deze temperatuur voelt de plant zich comfortabel en kan het goed gedijen als kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te lage of te hoge temperaturen, dit kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

 • De Primula obconica 'Twilly Red Wonder' hoeft niet te worden gesnoeid. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Eventueel verwelkte bladeren kunnen worden weggeknipt voor een verzorgde uitstraling.

  De Primula obconica heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Geef de plant water aan de onderkant, bij voorkeur met lauw water. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  De Primula obconica 'Twilly Red Wonder' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Primula obconica 'Twilly Red Wonder' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een goede voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de potgrond te nat wordt. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Het is ook belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik bij het schoonmaken van de plant geen agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Primula obconica 'Twilly Red Wonder' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 15-20°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen. Vermijd tocht en direct zonlicht om de temperatuur stabiel te houden.

  Kamerplanten zoals deze hebben de voorkeur voor een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de omgeving. Dit helpt de plant gezond te blijven en voorkomt uitdroging van de bladeren. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60-70% voor de beste groeiomstandigheden.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van rond de 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om optimale groeiomstandigheden te behouden. Het regelmatig testen van de pH-waarde en het aanpassen indien nodig kan helpen bij het voorkomen van voedingsproblemen.

  Kamerplanten zoals de Primula obconica 'Twilly Red Wonder' hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Het is aan te raden om in de lente en zomermaanden eens per maand te bemesten.

 • Omschrijving

  Primula obconica 'Twilly Red Wonder' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met donkergroene bladeren en helderrode bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij perfect is voor op een vensterbank of tafel. De bloemen hebben een opvallende rode kleur en bloeien gedurende een lange periode, waardoor je lang kunt genieten van de bloemenpracht. Primula obconica 'Twilly Red Wonder' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die graag wat kleur in huis willen brengen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.