Primula obconica 'Twilly Orania'

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula obconica 'Twilly Orania' er en kompakt og busket plante med robuste stængler og iøjnefaldende ovale blade. Blomsterne er klokkeformede og kommer i en livlig orange farve. Denne plante blomstrer rigeligt om foråret og giver et farverigt tilskud til enhver have eller indendørs rum. Det er en letplejet plante, der trives godt i halvskygge. Primula obconica 'Twilly Orania' er også et populært valg til at opfriske skyggefulde hjørner i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er let at vedligeholde. Den har brug for regelmæssig vanding og trives godt på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Planten trives godt ved en moderat stuetemperatur.

  Primula obconica 'Twilly Orania' har brug for meget lys for at kunne vokse godt. Placer planten et sted med indirekte sollys for optimal vækst. Sørg for, at planten ikke står for længe i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Planten har brug for regelmæssig vand, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke vandmættet. Vær opmærksom på bladene, de kan begynde at hænge, hvis planten ikke får nok vand.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker klart, indirekte lys. For meget direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Placér derfor planten et sted, hvor lyset er filtreret.

  Ja, Primula obconica 'Twilly Orania' kan lide varme og trives bedst ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer for at fremme dens vækst. Et konstant og varmt miljø vil hjælpe planten med at forblive sund og glad.

  Planten blomstrer normalt i månederne marts, april og maj. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i et rum. Planter filtrerer skadelige stoffer fra luften og producerer ilt under fotosyntese processen. At pleje planten regelmæssigt, som at vande den og støve bladene af, vil gavne dens luftrensende egenskaber.

  Ja, planten trives bedst et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Dette giver optimale vækstbetingelser og blomstring. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Primula obconica 'Twilly Orania'. Fjern dog regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Når planten er afblomstret, kan blomsterstilkene klippes af for at fremme væksten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er let fugtig. Giv planten vand i bunden af potten for at undgå at bladene bliver våde. Lad ikke planten stå i vand for at undgå rådne rødder.

  Planten har brug for en god drænende pottemuld med masser af organisk materiale for at trives. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men undgå at rødderne bliver for længe våde. Brug helst en pottemuld specielt lavet til stueplanter.

  Primula obconica 'Twilly Orania' trives bedst i en veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord og pH-værdier, der er for høje.

  Sørg for, at planten får regelmæssig vanding, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Giv planten lejlighedsvis gødning for at fremme vækst og blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund.

  For at rense planten kan du forsigtigt aftørre støvet fra bladene med en blød klud eller en støvekost. Du kan også lejlighedsvis sprøjte bladene med lunkent vand for at fjerne støv. Fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund.

  Primula obconica 'Twilly Orania' har brug for indirekte lys og kan ikke godt lide direkte sollys. Placer planten et sted, hvor lyset er filtreret, f.eks. ved et nordvendt vindue eller med en let gardin foran. For lidt lys kan resultere i langstrakte stængler og få blomster.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperatursvingninger eller træk, da dette kan forårsage skader. Ved lavere temperaturer kan væksten blive langsommere, og blomstringen kan påvirkes.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være moderat, ideelt set mellem 40% og 60%. En for høj luftfugtighed kan føre til skimmelsvamp problemer, mens en for lav luftfugtighed kan få planten til at tørre ud. Hyppig sprøjtning af bladene kan hjælpe med at opretholde en optimal luftfugtighed.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel til denne stueplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  Primula obconica 'Twilly Orania' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en balanceret gødning til stueplanter for at holde planten sund. Overgødning kan skade rødderne, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Primula obconica 'Twilly Orania' er en kompakt og busket plante med robuste stængler og iøjnefaldende ovale blade. Blomsterne er klokkeformede og kommer i en livlig orange farve. Denne plante blomstrer rigeligt om foråret og giver et farverigt tilskud til enhver have eller indendørs rum. Det er en letplejet plante, der trives godt i halvskygge. Primula obconica 'Twilly Orania' er også et populært valg til at opfriske skyggefulde hjørner i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.