Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' is een variëteit van de geranium familie met opvallende bloemen. De bloemen zijn wit van kleur en hebben een duidelijke roze streep langs de bloemblaadjes. De bladeren zijn groen en hebben een zilverachtige rand, wat de plant een unieke uitstraling geeft. 'Icecrystal' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant bloeit overvloedig en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter bladeren behoudt en niet zijn blad verliest. Hierdoor blijft de plant het hele jaar door groen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' is niet winterhard en kan niet worden blootgesteld aan vorst. Het is raadzaam om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden of te beschermen met een vorstbeschermingsdoek. Deze plant kan het beste worden gehouden als kuipplant op een beschutte plek.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water en een zonnige standplaats nodig. Zo nu en dan bemesten bevordert de bloei.

  Deze plant heeft ongeveer een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 centimeter in diameter. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de plant te laten groeien en zich te verspreiden. Houd er rekening mee dat de plant ook verticaal zal groeien, dus geef voldoende hoogte.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en seizoen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten en vermijd het laten uitdrogen of dat de wortels in water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Pelargoniums zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten kunnen helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar je tuin. Geniet van de levendigheid die ze brengen!

  Pelargonium 'Icecrystal' draagt niet bij aan de biodiversiteit in de tuin, omdat het geen inheemse plant is en weinig waarde heeft voor de lokale fauna. Het is beter om te kiezen voor inheemse planten die insecten en vogels ondersteunen. Pelargonium 'Icecrystal' kan echter wel een mooie toevoeging zijn in een siertuin.

  Pelargonium 'Icecrystal' bloeit normaal gesproken van juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' is niet eetbaar en wordt voornamelijk geteeld als decoratieve tuinplant vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, planten kunnen geluid absorberen en daarmee een dempend effect hebben op geluid in de omgeving. Dit geldt ook voor de Pelargonium 'Icecrystal'. Het bladoppervlak en structuur van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Om de plant gezond te houden en een compacte groei te bevorderen, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure pH-waarde in de potgrond is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, bij voorkeur direct zonlicht. Zet de plant op een beschutte plek en vermijd tocht.

  Het is aan te raden om Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Zet de plant op een beschutte plek en bedek de wortels met mulch om ze warm te houden. Water de plant minder frequent tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft relatief weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg voor regelmatig water geven en voeding in het groeiseizoen voor optimale bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een universele meststof met een gebalanceerde verhouding van voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het zorgt ook voor isolatie en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren op spint, bladluizen en wittevlieg en deze handmatig verwijderen ook helpen. Eventueel kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals plantaardige oliën.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Icecrystal' is een variëteit van de geranium familie met opvallende bloemen. De bloemen zijn wit van kleur en hebben een duidelijke roze streep langs de bloemblaadjes. De bladeren zijn groen en hebben een zilverachtige rand, wat de plant een unieke uitstraling geeft. 'Icecrystal' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant bloeit overvloedig en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.