Pelargonium (Peltatum Grp) Bernardo

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium Bernardo is een hangende geranium met prachtige bloemen in verschillende roze tinten. De plant heeft grote, ronde bladeren die lichtgroen van kleur zijn en een lichte geur afgeven. Pelargonium Bernardo staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. De plant is perfect voor hanging baskets en bloembakken en zorgt voor een kleurrijke en vrolijke uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die de hele zomer bloeit en een gezellige sfeer brengt in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld te bedekken met een vliesdoek. In de winterperiode is het aan te raden om de plant binnen te zetten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Met de juiste omstandigheden zal de plant goed gedijen in de tuin.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30-40 cm ruimte tussen elke plant te houden. De planten kunnen vrij breed en hoog worden en hebben ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook in de halfschaduw gedijen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt om een gezonde groei te bevorderen. In de schaduw zullen ze wellicht minder bloemen produceren en minder compact groeien.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Bernardo heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleurrijke bloemen en nectar die ze produceren. Het zal helpen bij het aantrekken van deze bestuivers naar uw tuin.

  Planten zoals de Pelargonium (Peltatum Grp) Bernardo dragen niet bij aan de biodiversiteit omdat het een geïntroduceerde tuinplant is en geen inheemse soort. Het is beter voor de biodiversiteit om inheemse plantensoorten te kiezen die de lokale fauna en flora ondersteunen. Het is belangrijk om de impact van niet-inheemse planten op de biodiversiteit in overweging te nemen bij het kiezen van planten voor de tuin.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Bernardo bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode kan soms langer of korter zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden. Pelargoniums hebben de neiging om langdurig en overvloedig te bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om planten te eten die niet specifiek worden gekweekt voor consumptie.

  De plant heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Het is vooral geschikt als decoratieve plant in de tuin of op het balkon. Het heeft geen bekende geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode takken en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei voor het beste resultaat.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig voor optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten zoals Pelargonium (Peltatum Grp) Bernardo is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Bernardo gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek tegen wind en regen.

  In de winter is het verstandig om deze plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainage heeft om overtollig water af te voeren. Het is belangrijk om de plant tijdens de winterperiode minder water te geven en hem op een koele, lichte plek te plaatsen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, zodat de grond licht vochtig blijft. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het wordt aanbevolen om organische mulch zoals compost, houtsnippers of bladeren te gebruiken. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar laat enige ruimte vrij bij de stam om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de meeste tuinplanten, waaronder Pelargoniums, ligt tussen pH 6 en pH 7. Een licht zure tot neutrale bodem zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en bevordert de groei van de plant. Het is dus aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep proberen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofdieren die de schadelijke insecten opeten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en voeding krijgt, zodat deze gezond en sterk blijft en beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Pelargonium Bernardo is een hangende geranium met prachtige bloemen in verschillende roze tinten. De plant heeft grote, ronde bladeren die lichtgroen van kleur zijn en een lichte geur afgeven. Pelargonium Bernardo staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. De plant is perfect voor hanging baskets en bloembakken en zorgt voor een kleurrijke en vrolijke uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die de hele zomer bloeit en een gezellige sfeer brengt in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.