Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo is een hangende geranium met prachtige bloemen in verschillende tinten roze en paars. De plant heeft groen blad dat sterk geurend is en zorgt voor een aangename geur in de tuin of op het balkon. Deze geranium bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De Pelargonium Saint-Malo heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is ideaal voor het hangen in hangmanden of bloembakken en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het kleur en structuur geeft, zelfs in de winter. Het is belangrijk om deze plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm te behouden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Zo blijft de plant langer mooi en gezond.

  Ja, de Pelargonium plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zolang hij regelmatig water krijgt en in de juiste omgeving wordt geplaatst, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen zal geven.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Houd rekening met ongeveer 30 tot 40 centimeter tussen elke plant voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zijn volledige potentieel te bereiken.

  Ja, Pelargoniums groeien goed in de schaduw. Ze kunnen ook gedijen in halfschaduw, maar zullen niet zo goed groeien in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voeding krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en warmte. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Het is een goede keuze om deze plant in de tuin te zetten om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Pelargoniums zijn voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden en bieden over het algemeen geen grote voordelen voor de biodiversiteit. Ze trekken niet veel nuttige insecten aan en dragen niet bij aan de voedselvoorziening van dieren in de omgeving. Het zijn meer decoratieve planten dan dat ze een belangrijke rol spelen in het ecosysteem.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer drie tot vier maanden.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en moet niet worden geconsumeerd. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, de bladeren van de Pelargonium planten werken geluidsdempend doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei terug tot ongeveer de helft van de lengte om de plant compact te houden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme of droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren gedurende de dag kunnen drogen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of op te frissen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten zoals Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas deze indien nodig aan.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken met veel wind. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld een dikke laag stro. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft staan tijdens koude periodes om rot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren op eventuele schade en indien nodig actie te ondernemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals hanggeraniums in hanging baskets hebben regelmatige voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik een laag van 5-7 cm mulch rond de plant, maar houd het weg van de stam om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale resultaten.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te testen en eventueel aan te passen met kalk of zwavel indien nodig. Een goede bodem met de juiste pH-waarde zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insecten en ongedierte. Eventueel kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Saint-Malo is een hangende geranium met prachtige bloemen in verschillende tinten roze en paars. De plant heeft groen blad dat sterk geurend is en zorgt voor een aangename geur in de tuin of op het balkon. Deze geranium bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De Pelargonium Saint-Malo heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is ideaal voor het hangen in hangmanden of bloembakken en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.