Hedera helix 'Hester'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Hester' is een klimmende klimop met donkergroene bladeren die een opvallend tweekleurig effect hebben door de lichtgele randen. Deze variëteit groeit snel en kan muren, schuttingen en hekken bedekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. De 'Hester' variant is vaak gebruikt als bodembedekker of om verticale elementen in de tuin te verfraaien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die jaarlijks gesnoeid kan worden om de groei te beheersen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Regelmatig snoeien is wel aanbevolen om de groei te beheersen.

  De Hedera helix 'Hester' heeft veel licht nodig en gedijt het best bij helder, indirect zonlicht. Het is aan te raden om de plant dicht bij een raam te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats. Het is belangrijk dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats de plant dus liever op een plek met wat schaduw.

  Ja, Hedera houdt van warmte en vochtigheid, dus het gedijt goed binnenshuis waar de temperatuur stabiel is. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen.

  De Hedera helix 'Hester' bloeit in de herfstmaanden, van ongeveer september tot november. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Hedera helix 'Hester' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is daarom een goede keuze voor kamers waar mensen veel tijd doorbrengen.

  Ja, de Hedera helix 'Hester' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden omdat dit de optimale temperatuur is voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Te grote temperatuurwisselingen kunnen stress veroorzaken voor de plant.

 • De Hedera helix 'Hester' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar om de vorm en groei te bevorderen. Voor een volle en gezonde plant is het aan te raden om regelmatig oude, beschadigde of uitstekende takken te verwijderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in zit goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Hedera helix 'Hester' gedijen goed in organische potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar met nieuwe potgrond.

  "Hedera helix 'Hester' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te zure of te compacte grond voor optimale groei en gezondheid van de plant."

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen en dode bladeren te verwijderen. Bemest de plant eens in de paar maanden voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en knip indien nodig lange uitlopers bij.

  De Hedera helix 'Hester' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plek met veel licht zal de plant gezond en gelukkig houden.

  De Hedera helix 'Hester' gedijt goed bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tochtige plekken en direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid tussen de 50% - 70% is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de winter wanneer de luchtvochtigheid vaak lager is. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De bodem waarin Kamerplanten zoals Hedera helix 'Hester' groeien, heeft het liefst een neutrale tot licht zure pH-waarde van ongeveer 6 tot 7.5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen met bijvoorbeeld kalk of organische meststoffen. Onjuiste zuurgraad kan leiden tot groeiproblemen en voedingstekorten bij de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Het is voldoende om ze in het groeiseizoen (lente en zomer) eens per maand vloeibare kamerplantenmest te geven. Let op dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Hester' is een klimmende klimop met donkergroene bladeren die een opvallend tweekleurig effect hebben door de lichtgele randen. Deze variëteit groeit snel en kan muren, schuttingen en hekken bedekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. De 'Hester' variant is vaak gebruikt als bodembedekker of om verticale elementen in de tuin te verfraaien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die jaarlijks gesnoeid kan worden om de groei te beheersen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.