Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' is een sierlijke en kleurrijke plant met opvallende rode bloemen. De plant heeft stekelige stengels en bloeit bijna het hele jaar door. Het blad van de 'Vulcanus' is donkergroen en ovaalvormig. De plant heeft een gemiddelde tot felle blootstelling aan zonlicht nodig en gedijt goed in warme temperaturen. De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' is een geschikte keuze voor liefhebbers van exotische en opvallende planten in hun tuin of woonkamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk eenvoudig in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte standplaats te zetten. De plant gedijt goed bij normale kamertemperatuur en kan af en toe wat voeding gebruiken.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen. Geef liever te weinig dan te veel water, om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van veel licht, maar kan verbranden door felle directe zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Overmatige blootstelling aan de zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Houd er rekening mee dat deze plant niet goed tegen kou kan en het beste gedijt op een warme, lichte plek in huis. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of temperatuurwisselingen.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Euphorbia planten zijn luchtzuiverend en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze planten kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en plaatsen van planten in huis kan dus bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het zorgt ervoor dat de plant goed kan gedijen en gezond kan blijven.

 • De Euphorbia Vulcanus heeft weinig snoei nodig, maar indien nodig kan je dode of beschadigde takken verwijderen. Gebruik handschoenen vanwege het giftige melksap dat vrijkomt bij het snoeien. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in gedeeltelijk opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten en voeg eventueel extra grof zand of perliet toe om de drainage te verbeteren. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het vermijden van te natte grond is essentieel om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed bij regelmatige bewatering en een lichte standplaats. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren en stelen van de plant af met een zachte doek of een licht vochtige doek. Gebruik eventueel een plantenspuit om de bladeren schoon te maken en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Gebruik geen stofdoek of schoonmaakmiddel op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. 's Nachts mag de temperatuur iets koeler zijn dan overdag.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, zoals die vaak voorkomt in verwarmde kamers. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure grond. De zuurgraad van de bodem kan het beste liggen tussen pH 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

 • Omschrijving

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' is een sierlijke en kleurrijke plant met opvallende rode bloemen. De plant heeft stekelige stengels en bloeit bijna het hele jaar door. Het blad van de 'Vulcanus' is donkergroen en ovaalvormig. De plant heeft een gemiddelde tot felle blootstelling aan zonlicht nodig en gedijt goed in warme temperaturen. De Euphorbia (Milii Grp) 'Vulcanus' is een geschikte keuze voor liefhebbers van exotische en opvallende planten in hun tuin of woonkamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.