Lysimachia 'Lyssi'

Lysimachia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lysimachia 'Lyssi' is een vaste plant met opvallende, lichtgroene bladeren en heldergele bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. Het is een compacte plant die ongeveer 30 cm hoog wordt en goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Lysimachia 'Lyssi' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin die meer biodiversiteit wil stimuleren. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en uitstekend geschikt is voor beginnende tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Het is een vaste plant die voornamelijk groeit gedurende het groeiseizoen in de lente en zomer. In de winter zal de plant in rust gaan en zijn bladeren verliezen.

  De plant Lysimachia 'Lyssi' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude wintermaanden. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende soorten grond en standplaatsen. Regelmatig water geven en snoeien zorgt voor een gezonde groei.

  Lysimachia 'Lyssi' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen planten en belemmeringen, zoals muren of bestrating, voor optimale groei. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een plant die weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt in schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft om een gezonde groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je weer water geeft.

  Ja, Lysimachia 'Lyssi' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het kan deze insecten aantrekken en helpen bij bestuiving. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders en kan zo bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor variatie en voedsel voor verschillende diersoorten, wat de biodiversiteit kan verhogen. Het is belangrijk om diverse planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, Lysimachia 'Lyssi' is niet eetbaar. Het is aan te raden om geen delen van deze plant te consumeren. Het is beter om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Nee, Lysimachia 'Lyssi' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en heeft geen specifieke functie om geluid te dempen. Het is dus niet geschikt als geluidsisolerende plant.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder oude, dode of beschadigde takken en snoei ongeveer 1/3 van de takken terug. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de bloeiperiode begint.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Lysimachia 'Lyssi' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en dat de pot voldoende drainagegaten heeft. Ververs de potgrond om de paar jaar om de plant gezond te houden.

  De plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een vruchtbare bodem met een neutrale zuurtegraad is ideaal voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een vochtige grond die goed doorlatend is. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft geen speciale winterbescherming nodig en is winterhard. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro als extra bescherming tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plant de plant op een plek met zonlicht of halfschaduw. Verwijder regelmatig oude bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Tuinplant 'Lyssi' heeft baat bij bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit draagt bij aan een gezonde groei van de plant. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plantensoort is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is optimaal voor de groei en bloei van deze plant. Zorg voor een goede drainage en vermijd te zure grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Lysimachia 'Lyssi', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te nat blijft staan om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Lysimachia 'Lyssi' is een vaste plant met opvallende, lichtgroene bladeren en heldergele bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. Het is een compacte plant die ongeveer 30 cm hoog wordt en goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Lysimachia 'Lyssi' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin die meer biodiversiteit wil stimuleren. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en uitstekend geschikt is voor beginnende tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.