Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' is een prachtige plant met halfgevulde bloemen in een levendige kleur. Hij kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende licht en water krijgt. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende een lange periode. De bladeren zijn glanzend en groen, wat een mooie aanvulling vormt op de opvallende bloemen. De Begonia 'Ceveca' is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed bij indirect zonlicht. Het is ook belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' heeft over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Let op dat de plant geen natte voeten krijgt, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met fel, maar gefilterd licht. Te veel direct zonlicht kan zorgen voor verbranding van de bladeren.

  Ja, Begonia's houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen om optimaal te kunnen groeien. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevulde 'Ceveca' bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar over het algemeen bloeit de plant gedurende enkele weken tot maanden. Na de bloeiperiode kan de plant weer tot rust komen en zich voorbereiden op een nieuwe bloei.

  Ja, Begonia's helpen de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven. Hierdoor verbeteren ze de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig water geven en de juiste standplaats zorgen ervoor dat de plant optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te gedijen. Houdt de plant weg van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te lang droog staat, dus houd de vochtigheid van de grond goed in de gaten.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' gedijt goed in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt zonder dat de wortels te nat worden. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen voor optimale bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een lichtvochtige bodem en vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan. Bemest de plant regelmatig met een algemene kamerplantenmeststof voor optimale groei en bloei.

  De Begonia houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Bemest de Begonia eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan af en toe worden afgestoft met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' heeft een lichte standplaats nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De Begonia gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden en te groeien.

  Kamerplanten zoals de Begonia houden van een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Dit helpt de plant gezond en gelukkig te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem en indien nodig bijsturen met geschikte meststoffen is aan te bevelen voor een gezonde groei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de plant gezond en bloeiend te houden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Ceveca' is een prachtige plant met halfgevulde bloemen in een levendige kleur. Hij kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende licht en water krijgt. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende een lange periode. De bladeren zijn glanzend en groen, wat een mooie aanvulling vormt op de opvallende bloemen. De Begonia 'Ceveca' is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.