Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo is een compacte plant met heldergroene bladeren en opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood en wit. De bloemen hebben een donkerder gekleurde 'oog' in het midden, wat zorgt voor een speels effect. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat worden. De Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor op terrassen en balkons vanwege de vrolijke uitstraling en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn meestal groenblijvende planten en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Deze planten zijn voornamelijk bekend om hun kleurrijke bloemen en mooie bladeren. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gehouden.

  Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo is winterhard tot ongeveer -2°C en kan daardoor niet goed tegen vorst. Het is aan te raden de plant tijdens koudere periodes binnen te zetten of te beschermen. In de winter is het belangrijk om de plant vorstvrij te houden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basisverzorging nodig, zoals regelmatig water geven en af en toe mesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte tussen elke plant te laten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Overvolle beplanting kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw gedijen. In de schaduw zal de groei echter verminderen en zal de plant minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei.

  De plant heeft in de zomer ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. In de wintermaanden kan de frequentie verlaagd worden naar 1 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben een aantrekkelijke geur en kleur die vlinders en bijen kunnen aantrekken. Hierdoor kan de plant een goede keuze zijn voor tuinen die insecten willen aantrekken en de biodiversiteit willen bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Zonale Grp Pelargoniums worden over het algemeen niet beschouwd als bijzonder gunstig voor biodiversiteit omdat ze meestal geen inheemse soorten zijn en weinig voedsel of schuilplaatsen bieden aan inheemse dieren. Het is daarom aan te raden om ook inheemse planten in de tuin te zetten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De exacte duur van de bloei kan variëren afhankelijk van de specifieke groeiomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zonlicht en kan het best groeien op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Regelmatig bemesten kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  Nee, Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en hun vermogen om geluidstrillingen te absorberen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in huis of tuin te verminderen. Het effect hangt af van factoren zoals de grootte en dichtheid van de planten.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig oude bloemen en uitgebloeide stelen weg te knippen. Ook kun je lange, slungelige stelen afknippen om de plant compact te houden en de bloei te bevorderen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Ververs de potgrond regelmatig om de wortels gezond te houden.

  De Zonale Geranium gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Zorg er altijd voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door hem naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met een dikke laag stro of mulch. Door de plant in de wintermaanden uit de koude wind te houden, kan hij goed overwinteren en in het voorjaar weer gezond uitlopen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef maandelijks voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Om optimaal te groeien en bloeien heeft de plant regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen elke 2-3 weken te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt zonder overbemesting, dit kan leiden tot schade aan de wortels.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals stro, boomschors of cacaodoppen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Zonale Geraniums groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond met de juiste zuurgraad voor een gezonde groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen door regelmatig de planten te inspecteren en eventueel aangetaste bladeren of delen te verwijderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en water krijgt, zodat deze gezond en weerbaarder is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo is een compacte plant met heldergroene bladeren en opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood en wit. De bloemen hebben een donkerder gekleurde 'oog' in het midden, wat zorgt voor een speels effect. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat worden. De Pelargonium (Zonale Grp) Dacapo is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor op terrassen en balkons vanwege de vrolijke uitstraling en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.