Pelargonium (Zonale Grp) Canasta

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Canasta er en elegant geranium med iøjnefaldende blomster i nuancer af lyserød, rød og hvid. Denne plante er elsket for sin rigelige blomstring og kompakte vækstform. Bladene på Pelargonium (Zonale Grp) Canasta har en mørkegrøn farve og er let behårede. Denne plante er perfekt til at opfriske bede, potter og hængekurve i haven eller på altanen. Pelargonium (Zonale Grp) Canasta tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til et sjovt tilskud til en naturlig have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at bladene forbliver grønne året rundt. Det er et populært valg til haver på grund af det konstante grønne i landskabet.

  Denne plante er hårdfør op til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost. Pelargoniums (Zonale Grp) kan overvintre på et frostfrit sted såsom et køligt drivhus.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) Canasta er en nem at vedligeholde haveplante, der har brug for lidt speciel pleje. Denne plante tåler tørke og trives godt i fuld sol. Regelmæssig vanding og gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Pelargonium (Zonale Grp) Canasta har brug for ca. 30 cm plads for at vokse fuldt ud. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til planten for at den kan udvikle sig ordentligt. Sørg også for at der er tilstrækkeligt med lys og vand til optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det er ikke ideelt at placere denne plante i dyb skygge, da det kan hæmme vækst og blomstring. Det bedste resultat opnås, når planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Haveplanter som Pelargonium har generelt brug for vand én til to gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet, for at undgå rodæd. Det anbefales at kontrollere jordens fugtighed regelmæssigt, før du vander.

  ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante tiltrækker insekter som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover sikrer planten en grønnere omgivelser, hvilket kan hjælpe med at bevare biodiversiteten. Planter i haven har generelt en positiv indflydelse på den samlede biodiversitet.

  Planten blomstrer i månederne juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 8 til 10 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse godt. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand, når den står i fuld sol, for at forhindre udtørring. Det anbefales at kontrollere planten regelmæssigt og give vand efter behov.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Canasta er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens farverige blomster og duftende blade. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, planter kan være lyddæmpende, fordi de kan absorbere lydbølger og forbedre akustikken i et rum. Effekten afhænger af størrelsen og tætheden af bladene. Især planter med store blade og meget bladoverflade kan bidrage positivt til lyddæmpning.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og skabe en mere busket form. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen. Beskær gamle eller beskadigede grene om foråret.

  Sørg for at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i våd jord. Giv vand ved plantens fod for at undgå skimmelsygdomme. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande regelmæssigt på grund af den høje fordampning.

  Brug godt drænet pottemuld til haveplanter. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Tilføj lejlighedsvis lidt gødning for at få en blomstrende og sund plante.

  Planten trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en let surhedsgrad. En jord med tilstrækkelige næringsstoffer og organisk materiale er ideel til en sund vækst. Sørg for, at jorden regelmæssigt gødes og får tilstrækkeligt med vand.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at vokse godt. Undgå for mørke steder.

  Om vinteren har denne haveplante brug for beskyttelse mod frost. Dæk planten med et tykt lag muld eller flyt planten til et frostfrit sted, som f.eks. et drivhus eller en havepavillon. Sørg for, at planten ikke tørrer ud i løbet af vinterperioden.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke forbliver for våd. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen. Giv regelmæssigt planteernæring om foråret og sommeren for en sund vækst.

  Haveplanter kræver regelmæssig gødskning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Undgå overgødskning, da det kan være skadeligt for planten.

  Mulch forbedrer jordstrukturen, holder på fugt og undertrykker ukrudt. Ved at påføre et lag mulch omkring planten, hjælper du planten med at forblive sund og vokse. Vælg en organisk mulch såsom kompost eller barkflis for det bedste resultat.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at holde pH-værdien mellem 6 og 7 for optimal vækst. En for høj surhedsgrad kan føre til ernæringsproblemer og nedsat vækst.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du bruge forskellige metoder. Du kan f.eks. regelmæssigt kontrollere for insekter og fjerne dem manuelt. Derudover kan du også bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller sæbevand. Endelig er det vigtigt at holde planten sund ved at give den tilstrækkeligt med vand og næring.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Zonale Grp) Canasta er en elegant geranium med iøjnefaldende blomster i nuancer af lyserød, rød og hvid. Denne plante er elsket for sin rigelige blomstring og kompakte vækstform. Bladene på Pelargonium (Zonale Grp) Canasta har en mørkegrøn farve og er let behårede. Denne plante er perfekt til at opfriske bede, potter og hængekurve i haven eller på altanen. Pelargonium (Zonale Grp) Canasta tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til et sjovt tilskud til en naturlig have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.