Pelargonium (Zonale Grp) Goesta

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium Goesta is een soort zonale geranium met opvallende donkerrode bloemen en groen blad met een roodbruine tekening. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen. De bloemen van de Pelargonium Goesta trekken vlinders en bijen aan en geven een kleurrijke uitstraling aan de tuin of het interieur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Pelargonium Goesta kan ook worden gebruikt in hangmanden of bloembakken voor een vrolijke en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums (Zonale Grp) zijn groenblijvende planten. Ze behouden hun bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Deze eigenschap maakt ze ideaal voor het toevoegen van kleur aan de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Goesta is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de wintermaanden. De plant kan geen vorst verdragen en zal afsterven bij temperaturen onder de 5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke eisen. Deze plant kan goed gedijen in de tuin en heeft slechts gematigd water en zonlicht nodig. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Goesta heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien tussen andere planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Verder moet de plant voldoende zonlicht kunnen ontvangen om goed te gedijen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer twee keer per week in de zomer en eens per week in de winter. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten in. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de felle kleuren van de bloemen. Hierdoor help je bijen en vlinders te bestuiven en te zorgen voor een gezonde biodiversiteit in je tuin. Het is een aanwinst voor elke tuin die wil bijdragen aan het behoud van deze belangrijke insectensoorten.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een beperkte bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Echter, in vergelijking met inheemse planten zijn ze over het algemeen minder nuttig voor biodiversiteit. Het is daarom aan te raden om ook inheemse planten in de tuin te hebben voor een diverser en rijker ecosysteem.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Nee, Pelargonium (Zonale Grp) Goesta is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie. Tuinplanten zoals Pelargonium (Zonale Grp) Goesta zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

  Ja, sommige tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen dankzij hun bladeren en stelen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in bepaalde mate. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, kun je deze plant het beste in het voorjaar snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant er netjes uit te laten zien. Vergeet niet om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Voor de beste groei en bloei heeft deze plant potgrond nodig die goed doorlatend is. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en ervoor zorgt dat overtollig water makkelijk kan weglopen. Het regelmatig bemesten van de plant zal de gezondheid en groei bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Zet de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant naar binnen te halen of door de wortels te bedekken met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode niet te nat staat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en mest de plant regelmatig voor een goede groei. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze soort hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overvoeding kan leiden tot verbranding van de wortels, let dus goed op de behoeften van de plant.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het kan worden gedaan met diverse materialen zoals boomschors, houtsnippers of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn, idealiter tussen 6,0 en 7,0. Te zure grond kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen en groeivertraging. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast helpt het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte, zoals plakkerige bladeren of kleine gaatjes, om snel in te grijpen. Eventueel kunnen ook huismiddeltjes zoals een mengsel van water en zeep worden gebruikt om ongedierte af te weren.

 • Omschrijving

  Pelargonium Goesta is een soort zonale geranium met opvallende donkerrode bloemen en groen blad met een roodbruine tekening. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen. De bloemen van de Pelargonium Goesta trekken vlinders en bijen aan en geven een kleurrijke uitstraling aan de tuin of het interieur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Pelargonium Goesta kan ook worden gebruikt in hangmanden of bloembakken voor een vrolijke en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.