Pelargonium (Zonale Grp) Gala

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Gala is een soort geranium met zonale bladeren, wat betekent dat de bladeren een donkerdere zone hebben in het midden. Deze plant produceert grote trossen heldere en kleurrijke bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, rood, wit en paars. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Pelargonium Gala is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Het is een populaire keuze voor bloembakken, hangmanden en tuinbedden vanwege zijn vrolijke bloemen en opvallende bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Gala is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die het beste gedijt in de lente en zomer. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Gala is redelijk winterhard en kan temperaturen rond het vriespunt verdragen. Het is echter aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. In Nederland valt deze plant onder de categorie tuinplanten en kan over het algemeen goed gedijen in ons klimaat.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden tuinplanten. Ze vereisen regelmatig water geven en gedijen goed in de volle zon. Met wat zorg en aandacht kunnen ze langdurig bloeien.

  Pelargonium (Zonale Grp) Gala heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant voldoende lucht en zonlicht kan krijgen. Het is aan te raden om de plant niet te dicht bij andere planten te plaatsen om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Pelargonium Gala planten groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en kan de groei langzamer zijn.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Pas de frequentie aan op basis van de weersomstandigheden en de conditie van de plant.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt de bloemen een goede toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Gala trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter geen inheemse plant, dus kan mogelijk invloed hebben op de lokale flora en fauna. Over het algemeen kan deze plant een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Gala bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan zo'n 8 tot 12 weken duren. Deze plant is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de uitbundige bloei gedurende de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en kan zelfs beter bloeien en groeien met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. Let wel op dat de plant niet verbrandt, vooral in warme zomers.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek bedoeld zijn voor consumptie.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Gala plant is niet geluidsdempend. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn bloemen en bladeren. Deze plant heeft geen specifieke eigenschappen om geluid te dempen.

 • Knip regelmatig verwelkte bloemen en oude bladeren weg. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om een bossigere groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Voorkom dat er water op de bladeren komt om rotting te voorkomen.

  De plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  Zorg voor goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale bodem is ideaal voor deze plant. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te donkere plekken, dit kan de groei en bloei belemmeren.

  De plant heeft extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden, bijvoorbeeld door te verplaatsen naar een beschutte locatie of door te bedekken met een laag mulch. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan ernstige vorst om schade te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te plaatsen en naar binnen te verplaatsen tijdens de koudste periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Zet de plant op een zonnige plek en geef hem af en toe voeding. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig bij te mesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen van de grond rondom de plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit kan worden gedaan met organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmelproblemen te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,5 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plantenwortels.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Ook kunt u regelmatig de plant controleren en eventueel handmatig ongedierte verwijderen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals zwavel of neemolie.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Gala is een soort geranium met zonale bladeren, wat betekent dat de bladeren een donkerdere zone hebben in het midden. Deze plant produceert grote trossen heldere en kleurrijke bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, rood, wit en paars. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Pelargonium Gala is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Het is een populaire keuze voor bloembakken, hangmanden en tuinbedden vanwege zijn vrolijke bloemen en opvallende bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.