Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' is een prachtige plant met opvallende felrode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van het najaar tot het voorjaar. De bladeren zijn donkergroen met zilveren tekeningen erop, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze cyclaam is ideaal voor in potten en bloembakken op terrassen en balkons. Met de juiste verzorging kan deze plant jarenlang bloeien en zorgen voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig verwijderen van dode bloemen bevordert de bloei.

  Ja, Cyclamen hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De Cyclamen kleinbloemig heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' houdt niet van felle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de plant beschadigen.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-20 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de plant met lauwwarm water draagt ook bij aan een optimale groei.

  De Cyclamen bloeit vanaf het najaar tot in het voorjaar en de bloeiperiode kan tot wel 10 weken duren. Het is een goede keuze voor mensen die graag langdurige bloei willen in huis.

  Ja, de Cyclamen plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor een gezond binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te warm of te koud wordt. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor deze kamerplant.

 • Het snoeien van de Cyclamen kan het best worden gedaan na de bloei, door de uitgebloeide bloemstelen terug te knippen tot vlak boven de bladeren. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren voor een gezonde uitstraling van de plant. Het is belangrijk om scherp en schoon gereedschap te gebruiken om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Voor de Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. De potgrond moet licht vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Vermijd vochtige en tochtige plekken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een goede bemesting in het groeiseizoen zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft af en toe wat onderhoud nodig om stof te verwijderen, gebruik hiervoor een zachte doek of een plantenspuit. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Pas op met te veel water tijdens het schoonmaken, dit kan de plant beschadigen.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet in de volle zon, want dat kan bladverbranding veroorzaken. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij helder, maar niet te fel licht.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals "Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet'" moet gemiddeld zijn, dus tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om uitdroging van de plant te voorkomen. Eventueel kan een luchtbevochtiger helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De optimale zuurgraad voor cyclamen is neutraal tot licht zuur, met een pH van 6,5 tot 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld turf of zure meststoffen. Het handhaven van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en goed te groeien.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode, bij voorkeur met een vloeibare kamerplantenmeststof. Het is belangrijk om de dosering te volgen zoals aangegeven op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende water krijgt na het bemesten.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig 'Miracle Scarlet' is een prachtige plant met opvallende felrode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van het najaar tot het voorjaar. De bladeren zijn donkergroen met zilveren tekeningen erop, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze cyclaam is ideaal voor in potten en bloembakken op terrassen en balkons. Met de juiste verzorging kan deze plant jarenlang bloeien en zorgen voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.