Cyclamen kleinbloemig Miracle

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig Miracle is een compacte en kleurrijke plant met kleine bloemen in verschillende tinten zoals roze, wit en paars. Het heeft een opvallende bloeiwijze en bloeit van de herfst tot het voorjaar. De bladeren zijn vaak groen met zilverkleurige tekeningen, wat zorgt voor een speels effect. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en is geliefd om zijn langdurige bloei en winterharde eigenschappen. De Cyclamen kleinbloemig Miracle is een mooie aanvulling voor tuinen, borders of als potplant op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen kleinbloemig Miracle is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt en dat hij op een lichte plek staat. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Miracle heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een laagje water staan. Geef in de winter wat minder water dan in de zomermaanden.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle houdt niet van de felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant uitdrogen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Miracle houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond licht vochtig te houden.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle bloeit van december tot maart en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, cyclamen hebben luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zal de luchtzuiverende werking optimaliseren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voelt de plant zich het meest comfortabel en zal goed gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Je hoeft de Cyclamen kleinbloemig Miracle niet te snoeien. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan je hem verpotten in een grotere pot.

  Geef voldoende water aan de plant, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om de plant eens in de paar jaar te verpotten in nieuwe potgrond.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad voor optimale groei van deze kamerplant. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode voor een gezonde groei.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden, dus het is goed om ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Let op dat er geen water op de bloemen komt om schade te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Vermijd temperatuurschommelingen om de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Cyclamen kleinbloemig Miracle moet rond de 60-70% liggen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water en de plant uit de buurt van droge luchtbronnen te houden, zoals radiatoren. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle gedijt het best in een licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig en bemest de plant met mate.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle is een compacte en kleurrijke plant met kleine bloemen in verschillende tinten zoals roze, wit en paars. Het heeft een opvallende bloeiwijze en bloeit van de herfst tot het voorjaar. De bladeren zijn vaak groen met zilverkleurige tekeningen, wat zorgt voor een speels effect. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en is geliefd om zijn langdurige bloei en winterharde eigenschappen. De Cyclamen kleinbloemig Miracle is een mooie aanvulling voor tuinen, borders of als potplant op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.