Helianthus annuus 'Big Smile'

Helianthus annuus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helianthus annuus 'Big Smile' is een zonnebloem met grote, felgele bloemkoppen die een stralende glimlach uitstralen. Deze variëteit staat bekend om zijn compacte groei en lange bloeiperiode, waardoor het een populaire keuze is voor achtergronden en borders in de tuin. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en heeft stevige stelen die de bloemen goed ondersteunen. 'Big Smile' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin. Door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht, zal deze zonnebloem goed gedijen en een vrolijke sfeer toevoegen aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de zonnebloem is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en bemesten tijdens de groeiperiode. Snoeien is meestal niet nodig.

  Ja, de Helianthus annuus 'Big Smile' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een zonnige plek met direct zonlicht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels constant in water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  "Helianthus annuus 'Big Smile' houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen."

  Ja, Helianthus annuus 'Big Smile' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om hem goed te laten groeien en bloeien. Deze plant kan niet goed tegen koude temperaturen en zal niet goed gedijen als het te koud is.

  Helianthus annuus 'Big Smile' bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, zonnebloemen hebben de mogelijkheid om lucht te zuiveren door kooldioxide om te zetten in zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht is echter niet de belangrijkste functie van deze plant. Andere kamerplanten zoals de spathiphyllum en de dracaena zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen.

  De Helianthus annuus 'Big Smile' gedijt het best op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme omstandigheden, aangezien dit de groei kan beïnvloeden. Zorg voor een stabiele kamertemperatuur voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • De zonnebloem moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig en knip lange stelen terug tot ongeveer 10 cm van de basis van de plant. Snoei in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Houd rekening met de behoefte aan water van de plant afhankelijk van het seizoen.

  De Helianthus annuus 'Big Smile' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Kies een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren en voorkom wortelrot.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om een gezonde groei te ondersteunen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal. Zorg ook voor voldoende vocht, maar vermijd wateroverlast.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, minimaal 6 uur per dag. Houd de grond vochtig maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft af en toe een beetje stof verwijdering nodig met behulp van een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig besproeien met water helpt ook om de bladeren schoon en gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen zoals tocht of vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de "Helianthus annuus 'Big Smile'" moet bij voorkeur tussen de 50% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan veroorzaken. Zorg daarom voor een goede luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  De Helianthus annuus 'Big Smile' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen en kan worden bemest met een algemene meststof voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat om de groei en bloei te stimuleren. Geef de plant niet te veel mest, dit kan schade veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Helianthus annuus 'Big Smile' is een zonnebloem met grote, felgele bloemkoppen die een stralende glimlach uitstralen. Deze variëteit staat bekend om zijn compacte groei en lange bloeiperiode, waardoor het een populaire keuze is voor achtergronden en borders in de tuin. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en heeft stevige stelen die de bloemen goed ondersteunen. 'Big Smile' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin. Door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht, zal deze zonnebloem goed gedijen en een vrolijke sfeer toevoegen aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.