Aster Bahama's

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster Bahama's is een prachtige bloeiende plant met kleine bloemen in verschillende kleuren zoals blauw, paars, roze en wit. Het is een vaste plant die bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Aster Bahama's is gemakkelijk te onderhouden en kan worden toegevoegd aan bloembedden, borders of als snijbloem in boeketten. Het is een mooie aanvulling op elke tuin vanwege de lange bloeiperiode en de vrolijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aster Bahama's zijn vrij gemakkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen binnenshuis. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De Aster Bahama's heeft veel licht nodig en dient op een zonnige plek te worden geplaatst. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht te geven om gezond te blijven. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde groei en bloei van de plant.

  De Aster Bahama's heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht. Een te lage temperatuur kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De Aster Bahama's bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Aster Bahama's is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen invloed hebben op de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen om zijn gezondheid te waarborgen.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en zomer voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed water doorlaat en voedzaam is. Een mengsel van potgrond met vermiculiet of perliet kan helpen om de grond luchtig te houden en wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig.

  De Bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een optimale groei van deze kamerplant. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht kan vasthouden, maar ook goed droogt tussen gietbeurten door. Zorg voor een regelmatige bemesting om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten kan de groei bevorderen.

  Snoei dode bladeren regelmatig af met een scherpe schaar. Verwijder stof van de bladeren door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren om beschadiging te voorkomen.

  De Aster Bahama's heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek met direct zonlicht staan. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Plaats de plant bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Bescherm de plant ook tegen koude tocht in de winter.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en mag niet te droog zijn, dus regelmatig besproeien is aan te raden. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omstandigheden te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor de Aster Bahama's moet tussen de pH 6,0 en 7,5 liggen voor optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  De Aster Bahama's heeft baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  De Aster Bahama's is een prachtige bloeiende plant met kleine bloemen in verschillende kleuren zoals blauw, paars, roze en wit. Het is een vaste plant die bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Aster Bahama's is gemakkelijk te onderhouden en kan worden toegevoegd aan bloembedden, borders of als snijbloem in boeketten. Het is een mooie aanvulling op elke tuin vanwege de lange bloeiperiode en de vrolijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.