Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' er en smuk lilje med store, lyseorange blomster. Denne plante har en kraftig vækst og blomstrer om sommeren. Blomsterne har en let duft og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Horizon' kan trives i fuld sol eller halvskygge og trives godt i veldrænet jord. Denne lilje er perfekt til at tilføje farve og stemning i haven eller bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • De Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' er let at passe på. Denne plante har brug for regelmæssig vanding og en lys position. Sørg for, at jorden er veldrænet.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' har brug for meget lys og bør placeres på et solrigt sted. Sørg for, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. Placer planten helst foran et vindue mod syd eller vest.

  De Lilium (Asiatic Group) 'Horizon' har brug for vand cirka en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller jorden regelmæssigt, før du vander.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, så det er bedst at placere den et sted, hvor den får indirekte sollys. For meget sollys kan give forbrændinger på bladene. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for at fremme jævn vækst.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18-24 grader Celsius. Sørg dog for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå forbrænding. Varmere temperaturer hjælper planten med at vokse sundt og blomstre.

  Denne plante blomstrer i juni og juli måneder, og blomstringen kan vare op til tre uger.

  Ja, liljer kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs ved at absorbere skadelige stoffer som benzen og formaldehyd. Disse planter har evnen til at rense luften og skabe en sundere levevilkår. At pleje og fjerne støv fra bladene regelmæssigt kan yderligere forbedre de luftrensende egenskaber.

  Ja, denne plante trives bedst et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur giver optimale vækstvilkår for planten. Det er vigtigt at undgå ekstreme varme eller kulde for at sikre plantens trivsel.

 • Beskær de visne blomster for at lade energien gå til resten af planten. Fjern brune blade og stængler for at holde planten sund. Beskær planten helt ned til jorden om efteråret for at fremme ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og sørg for, at jorden mellem vandingerne forbliver let fugtig. Pas på, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrot. Det anbefales at vande planten ved basis og ikke på bladene.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' trives bedst i godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, og giv regelmæssigt plantenæring for en sund vækst. Det er vigtigt at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænende og let sur til neutral. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand. En afbalanceret pottemuld med lidt ekstra humus er ideel til disse stueplanter.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Støv lejlighedsvis bladene af for at holde planten sund.

  For at rense planten, kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud eller en svamp. Brug eventuelt lunkent vand til at fjerne genstridigt snavs. Sørg for, at bladene er tørre, før du sætter planten tilbage på sin plads.

  Denne plante har brug for masser af klart, men indirekte sollys for at trives godt. Placer den derfor et sted i hjemmet, hvor den får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys på bladene for at undgå forbrænding. Et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne plante.

  Denne plante trives bedst ved stuetemperatur, mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme varme eller kulde, da dette kan hæmme væksten. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og varmekilder.

  En gennemsnitlig luftfugtighed er ideel til pleje af denne plante. Sørg for, at luftfugtigheden ikke er for lav for at undgå udtørring. Eventuelt regelmæssig sprøjtning kan hjælpe med at holde luftfugtigheden på et passende niveau.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage justeringer om nødvendigt for at holde planten sund. Brug af speciel pottemuld til surelskende planter kan også hjælpe med at opretholde den rette surhedsgrad.

  Brug en generel husplante gødning med en højere kvælstofindhold om foråret og sommeren. Reducer gødningen om efteråret og vinteren. Overgødning kan forårsage forbrænding af rødderne og vækstproblemer.

 • Beskrivelse

  Lilium (Asiatic Grp) 'Horizon' er en smuk lilje med store, lyseorange blomster. Denne plante har en kraftig vækst og blomstrer om sommeren. Blomsterne har en let duft og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Horizon' kan trives i fuld sol eller halvskygge og trives godt i veldrænet jord. Denne lilje er perfekt til at tilføje farve og stemning i haven eller bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.