Dieffenbachia 'Excellent'

Dieffenbachia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dieffenbachia 'Excellent' er en smuk stueplante med store, grønne blade, der har hvide pletter og streger. Planten har en busket vækstform og kan under de rette forhold nå en højde på cirka 1 meter. Dieffenbachia 'Excellent' trives godt i indirekte lys og med regelmæssig vanding, men undgå for meget direkte sollys. Planten er giftig ved indtagelse, så hold den utilgængelig for børn og kæledyr. Med sit iøjnefaldende blade og lave vedligeholdelseskrav er Dieffenbachia 'Excellent' et populært valg for at opfriske indendørs rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er nemme at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er tilstrækkeligt at give planten regelmæssigt vand og placere den et lyst sted uden direkte sollys. Det er vigtigt at af og til tørre blade for at fjerne støv.

  Ja, Dieffenbachia 'Excellent' har brug for meget lys for at vokse godt. Placer den helst et lyst sted, men undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Hyppig drejning af planten sikrer jævn eksponering for lys.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men sørg for at undgå vandoversvømmelse. Om vinteren kan planten have mindre behov for vand, så tjek jorden regelmæssigt, før du giver mere vand.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men foretrækker let skygge eller indirekte sollys. For meget direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor sollyset bliver filtreret.

  Ja, Dieffenbachia 'Excellent' kan lide varme og trives bedst ved stuetemperatur mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og placere den på et lyst og varmt sted. Om vinteren kan ekstra varme være nødvendigt for at beskytte Dieffenbachia 'Excellent' mod kolde temperaturer.

  Dieffenbachia 'Excellent' blomstrer sjældent og producerer små, ubemærkede blomster i sommermånederne. Blomstringen varer normalt i nogle uger.

  Ja, Dieffenbachia er kendt for sine luftrensende egenskaber og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det fjerner skadelige stoffer fra luften og giver en sundere leveomgivelser. Det er derfor et godt valg til indendørs rum.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur sikrer optimal vækst og sundhed for planten. Det er vigtigt at opretholde en konstant temperatur for en god udvikling.

 • Dieffenbachia-planter kan beskæres ved at skære de øverste dele af stammen af for at foryngre planten. Fjern døde blade og grene for at fremme plantens sundhed. Beskæring bør udføres bedst om foråret.

  Giv planten regelmæssigt vand for at holde jorden let fugtig, men undgå at den bliver mudret. Lad jorden tørre lidt mellem vandingerne for at undgå rådne rødder. I vinterperioden skal planten kun have lidt vand.

  Dieffenbachia 'Excellent' har brug for veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at planten står med sine rødder i vand. Brug af pottemuld til stueplanter er passende til denne plante.

  Dieffenbachia 'Excellent' trives bedst i let fugtig og veldrænet jord. Jordkvaliteten bør have en god balance mellem organisk materiale og mineraler. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt næring og ikke lade jorden tørre ud.

  Dieffenbachia har brug for lidt vedligeholdelse og kan lide en lys placering, men ikke direkte sollys. Hold jorden altid let fugtig og giv regelmæssigt plantenæring i vækstsæsonen. Fjern regelmæssigt støv fra bladene ved forsigtigt at tørre dem af med en fugtig klud.

  For at rense planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød fugtig klud. Sørg for ikke at beskadige bladene under rengøringen. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler.

  De Dieffenbachia 'Excellent' har brug for klart, men indirekte sollys. Placer ikke planten i direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Denne stueplante trives godt med naturligt lys, men kan også overleve i mindre lyse forhold.

  Den ideelle temperatur for stueplanter som Dieffenbachia 'Excellent' ligger mellem 18-24°C om dagen og 15-18°C om natten. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer eller træk. En konstant og moderat temperatur vil fremme plantens sundhed.

  Dieffenbachia trives bedst i en høj luftfugtighed, ideelt mellem 60% og 80%. Dette kan opnås ved regelmæssig sprøjtning eller ved at bruge en luftfugter. En for lav luftfugtighed kan føre til tørre bladkanter eller brune blade.

  Stueplanter som Dieffenbachia trives bedst i en jord med en pH-værdi mellem 6 og 7, hvilket betyder, at jorden bør være let sur til neutral. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov for at fremme plantens sundhed. Brug om nødvendigt specielle jordtestkits til at måle pH-værdien.

  Indendørs planter som Dieffenbachia har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium for at holde planten sund og fremme vækst og blomstring. Vær forsigtig med overgødning, da det kan føre til rodforbrænding og andre skader på planten.

 • Beskrivelse

  Dieffenbachia 'Excellent' er en smuk stueplante med store, grønne blade, der har hvide pletter og streger. Planten har en busket vækstform og kan under de rette forhold nå en højde på cirka 1 meter. Dieffenbachia 'Excellent' trives godt i indirekte lys og med regelmæssig vanding, men undgå for meget direkte sollys. Planten er giftig ved indtagelse, så hold den utilgængelig for børn og kæledyr. Med sit iøjnefaldende blade og lave vedligeholdelseskrav er Dieffenbachia 'Excellent' et populært valg for at opfriske indendørs rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.