Anthurium (Andreanum Grp) 'Nathalie'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Nathalie' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode, roze of witte bloemen die lijken op hartjes. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan van het voorjaar tot aan het najaar bloemen produceren. De Anthurium 'Nathalie' heeft een lichte standplaats nodig en gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en af en toe wat plantenvoeding nodig heeft. Een echte blikvanger in elk interieur!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Nathalie' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zolang de plant voldoende licht en water krijgt, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en oude bladeren te verwijderen voor optimale groei.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Anthurium 'Nathalie' heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om te wachten tot de grond wat droger aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar niet in de felle zon.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en vochtige omgevingen. Ze gedijen het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om ze uit de buurt van tocht en kou te houden.

  De Anthurium bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot enkele maanden. Dit kan verschillen per individuele plant en de verzorging die deze ontvangt.

  Ja, Anthurium planten behoren tot de luchtzuiverende planten. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht in huis. Anthurium is een populaire keuze als kamerplant vanwege de mooie bloemen en luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, Anthuriums (Andreanum Grp) houden van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een plek met deze temperatuur is ideaal voor hun groei en bloei. Plaats de plant echter niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen.

 • Het snoeien van de Anthurium plant kan worden gedaan door het verwijderen van dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar. Het is ook mogelijk om lange stelen af te knippen om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaren schoon zijn om infecties te voorkomen.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te nat wordt. Geef water op kamertemperatuur en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Besproei ook regelmatig de bladeren voor een optimale luchtvochtigheid.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Nathalie' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een potgrond speciaal voor orchideeën voor optimale groei.

  Anthuriums hebben een goed doorlatende grond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en orchideeëngrond is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding voor bloeiende planten.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is niet nodig om de plant te besproeien of te wassen. Zorg ervoor dat de bladeren voorzichtig worden afgeveegd om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  Anthuriums gedijen het best bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit de groei kan belemmeren. Vermijd ook directe blootstelling aan tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60% en 80% liggen. Een hoge luchtvochtigheid kan bevorderlijk zijn voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Anthurium heeft graag een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om te voorkomen dat de bodem te zuur wordt, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten en voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Nathalie' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode, roze of witte bloemen die lijken op hartjes. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan van het voorjaar tot aan het najaar bloemen produceren. De Anthurium 'Nathalie' heeft een lichte standplaats nodig en gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en af en toe wat plantenvoeding nodig heeft. Een echte blikvanger in elk interieur!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.