Philodendron scandens subsp. micans

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron scandens subsp. micans is een kamerplant met hartvormige bladeren die een diepgroene kleur hebben met een fluweelachtige textuur. Deze plant heeft lange ranken die zich gemakkelijk laten klimmen of afhangen. De bladeren hebben een subtiele glans en een rijke, diepe kleur die mooi contrasteert met de rode stengels. De Philodendron scandens subsp. micans heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te onderhouden en decoratieve plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Het is ook aan te raden om de bladeren regelmatig af te nemen om stof te verwijderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem bij voorkeur op een plek met helder, indirect licht. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht maar kan verbranden in felle zon. Plaats de plant daarom op een plek met wat schaduw. Beperk direct zonlicht om te voorkomen dat de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om hem uit de tocht te houden en hem op een lichte plek te zetten, maar niet direct in de zon. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is voor deze plant.

  De Philodendron scandens subsp. micans bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn vermogen om lucht te zuiveren en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het helpt bij het verwijderen van giftige stoffen en het verhogen van de luchtvochtigheid. Dit maakt het een populaire keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bevordert de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de plant snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar.

  De Philodendron scandens subsp. micans heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken, bij voorkeur een mix van potgrond en orchideeëngrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Herpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond vers te houden.

  De Philodendron scandens subsp. micans gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een lichte zuurgraad. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond licht vochtig wordt gehouden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren op eventuele plagen of ziekten.

  De Philodendron scandens subsp. micans heeft veel licht nodig en gedijt goed bij helder indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het minstens enkele uren per dag licht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Zorg voor een constante en warme omgeving om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Een hogere luchtvochtigheid bevordert de gezondheid en groei van deze kamerplant. Besproei regelmatig de bladeren met water en zet de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, tussen 6.0 en 7.0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars.

  De Philodendron scandens subsp. micans heeft regelmatig mest nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Philodendron scandens subsp. micans is een kamerplant met hartvormige bladeren die een diepgroene kleur hebben met een fluweelachtige textuur. Deze plant heeft lange ranken die zich gemakkelijk laten klimmen of afhangen. De bladeren hebben een subtiele glans en een rijke, diepe kleur die mooi contrasteert met de rode stengels. De Philodendron scandens subsp. micans heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te onderhouden en decoratieve plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.