Rosa (Shrub Grp) Pink Cover

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Pink Cover is een compacte en bossige struikroos met opvallende roze bloemen. De bloemen bloeien in grote trossen en hebben een heerlijke zoete geur. Deze roos heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen en is daarom gemakkelijk te onderhouden. Het blad van de plant is glanzend en donkergroen, wat zorgt voor een mooi contrast met de roze bloemen. Rosa (Shrub Grp) Pink Cover is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Shrub Grp) Pink Cover is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en wordt in de lente weer groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter goed te beschermen tegen vorst. Zorg voor een goede isolatie en beschutting om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te snoeien voor gezonde groei. De plant gedijt goed in de tuin en kan langdurig bloeien met voldoende zonlicht.

  Deze plant heeft ongeveer 50-60 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de omliggende planten niet te dicht op elkaar staan, zodat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Houd ook rekening met de wortelgroei van de plant en geef hem voldoende ruimte om te kunnen groeien.

  De plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Planten in de schaduw kunnen minder bloemen produceren en langer worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete nectar in de roze bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken en te ondersteunen.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen produceert die insecten aantrekken. Deze insecten kunnen op hun beurt vogels en andere dieren aantrekken. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de maanden juni tot en met september. De bloei duurt ongeveer vier tot zes weken. Planten in de categorie Tuinplanten hebben allemaal verschillende bloeiperiodes.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in extreem hete gebieden.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die veilig zijn voor consumptie. Tuinplanten zoals deze zijn meestal niet bedoeld voor consumptie.

  Ja, door het bladerdak van de plant kan geluid worden gedempt. Planten met dichte bladeren en takken kunnen geluid absorberen en verminderen. Het kan echter niet hetzelfde geluidsdempende effect hebben als bijvoorbeeld een geluidsisolatiepaneel.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het vroege voorjaar. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken helemaal tot aan de grond. Knip overige takken in een vloeiende vorm voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De beste potgrond voor tuinplanten is een luchtige en goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond niet te compact is en voldoende water en voedingsstoffen vasthoudt voor optimale groei en bloei. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten voor een gezonde en weelderige groei.

  De Rosa (Shrub Grp) Pink Cover groeit het beste in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Ideaal voor in de border of als solitaire plant in de tuin.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan het helpen om de plant in te pakken met een speciale winterhoes of jutezak om te voorkomen dat de takken beschadigd raken door koude temperaturen. Het is belangrijk om te zorgen dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorst intreedt.

  Deze tuinplant bloeit optimaal in de volle zon en verdraagt goed snoei in het vroege voorjaar. Zorg voor regelmatige watergift en bemesting tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze roos kunnen worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende planten. Geef de meststof in het voorjaar en tijdens de bloeiperiode voor optimale groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om rondom de plant een laag mulch aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, stro of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Rosa (Shrub Grp) Pink Cover groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig direct te verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Pink Cover is een compacte en bossige struikroos met opvallende roze bloemen. De bloemen bloeien in grote trossen en hebben een heerlijke zoete geur. Deze roos heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen en is daarom gemakkelijk te onderhouden. Het blad van de plant is glanzend en donkergroen, wat zorgt voor een mooi contrast met de roze bloemen. Rosa (Shrub Grp) Pink Cover is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.