Rhododendron (Simsii Grp) 'Direkteur van Slycke'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Direkteur van Slycke' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met opvallende, helder roze bloemen die in grote trossen bij elkaar staan. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging in de tuin. Deze Rhododendron gedijt het beste op een plek met halfschaduw en zure grond. 'Direkteur van Slycke' is een geliefde soort vanwege zijn compacte groeiwijze en prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en hoeven slechts af en toe water te krijgen. Ze houden van een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op plagen en ziektes.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Direkteur van Slycke' heeft veel licht nodig. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of noorden is ideaal voor deze plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Direkteur van Slycke' heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Pas de frequentie van water geven aan op basis van de vochtigheid van de grond.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw kan krijgen.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en is het beste te kweken bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg voor een constante warme en vochtige omgeving voor optimale groei.

  Deze plant bloeit van maart tot mei en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, Rhododendrons staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan gedijen en gezond blijft. Zorg er dus voor dat de plant op een geschikte locatie staat met deze temperatuur.

 • Rhododendrons moeten na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit om lucht en licht door te laten. Snoei nooit meer dan een derde van de plant tegelijk om de gezondheid van de Rhododendron te behouden.

  De Rhododendron behoeft regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming aan de bladeren te voorkomen.

  Deze plant vereist zure potgrond met een goede drainage om gezond te blijven. Gebruik een mengsel van veenmos, schors en perliet voor optimale groei. Vermijd potgrond die te compact is of te snel uitdroogt.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Direkteur van Slycke' gedijt het beste in vochtige, zure grond met een goede drainage. Het is belangrijk om de bodem te voorzien van een laag organisch materiaal zoals compost of bladaarde. Vermijd kalkhoudende grond en zorg voor een lichtzure pH-waarde.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van een te natte grond. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Om de groei te bevorderen, is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) voeding te geven.

  De plant moet regelmatig schoongemaakt worden door stof en vuil van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren ook af en toe te sproeien met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Direkteur van Slycke' heeft baat bij een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant hoog zijn, dus regelmatig sproeien of plaatsen op een schoteltje met water kan helpen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om de ideale omgeving voor de plant te creëren.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Direkteur van Slycke' gedijt het beste in zure bodems. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem een pH-waarde heeft tussen 4,5 en 5,5 voor optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem is essentieel voor de gezondheid van deze plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik deze meststof tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar. Houd de aanbevolen dosering op de verpakking aan om de plant gezond en vitaal te houden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Direkteur van Slycke' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met opvallende, helder roze bloemen die in grote trossen bij elkaar staan. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging in de tuin. Deze Rhododendron gedijt het beste op een plek met halfschaduw en zure grond. 'Direkteur van Slycke' is een geliefde soort vanwege zijn compacte groeiwijze en prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.