Ficus benjamina 'Danielle'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Danielle' is een populaire kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en een elegante uitstraling. Deze variëteit van de Ficus benjamina groeit compact en heeft een dichte bladstructuur. De bladeren zijn langwerpig en puntig van vorm. 'Danielle' heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in een warme en lichtvochtige omgeving. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant met enige regelmaat te snoeien om de vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de plant mooi compact blijft.

  Ja, de Ficus benjamina 'Danielle' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Ficus benjamina 'Danielle' heeft één à twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant dus liever op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft het liefst een constante temperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of koude lucht staat. Het is ook belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  De Ficus benjamina 'Danielle' houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij gematigde temperaturen in huis. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om mooie en nette snedes te maken.

  De Ficus benjamina 'Danielle' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  De Ficus benjamina 'Danielle' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond om gezondheid en groei te stimuleren.

  "De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal. Zorg voor regelmatige bewatering, maar vermijd stilstaand water in de pot."

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om het stof van de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek om de fotosynthese niet te belemmeren. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe onder de douche te zetten om hem grondig schoon te spoelen. Vermijd hierbij dat de plant te lang in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem daarom op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot bladval.

  De Ficus benjamina 'Danielle' gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van verwarmingsbronnen, zoals radiatoren of open haarden.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, dus het is goed om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, omdat dit de bladeren kan doen uitdrogen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen, weg van tocht of verwarmingselementen die de luchtvochtigheid kunnen verlagen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei en ontwikkeling. Zorg ervoor dat de zuurgraad van de bodem regelmatig wordt gemeten en indien nodig bijgesteld.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, dat loopt van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Danielle' is een populaire kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en een elegante uitstraling. Deze variëteit van de Ficus benjamina groeit compact en heeft een dichte bladstructuur. De bladeren zijn langwerpig en puntig van vorm. 'Danielle' heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in een warme en lichtvochtige omgeving. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant met enige regelmaat te snoeien om de vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.