Heliconia Olympic Flame

Heliconia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Heliconia Olympic Flame is een opvallende tropische plant met grote, felgekleurde bloemen in de vorm van fakkels. De bloemen hebben een mix van rode, oranje en gele tinten die doen denken aan het vurige schouwspel van een olympisch vuur. De plant kan tot wel 2 meter hoog worden en heeft lange, smalle bladeren die een tropische sfeer uitstralen. Heliconia Olympic Flame gedijt het beste in een warm, vochtig klimaat en kan zowel in de tuin als in een grote pot worden gekweekt. Deze plant is een echte eyecatcher die een exotisch tintje geeft aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Heliconia Olympic Flame vergt regelmatig onderhoud. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten. Daarnaast heeft de plant behoefte aan een vochtige omgeving.

  Ja, de Heliconia Olympic Flame heeft veel licht nodig en moet op een plek staan waar hij veel zonlicht ontvangt om goed te gedijen. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Heliconia Olympic Flame heeft regelmatig water nodig en moet vochtig worden gehouden. Geef de plant één keer per week water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig.

  De Heliconia Olympic Flame houdt van helder, indirect zonlicht en verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen te plaatsen, waar het zonlicht minder intens is. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de Heliconia Olympic Flame houdt van warmte en gedijt goed in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden met voldoende licht. Koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor deze plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Heliconia Olympic Flame is een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt zo bij aan een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de Heliconia Olympic Flame groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Het is belangrijk om dode bladeren regelmatig te verwijderen en de plant te snoeien in het voorjaar om gezonde groei te bevorderen. Snijd de stelen met een scherpe snoeischaar tot net boven de grond af. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter. Gebruik lauw water en vermijd dat de wortels in het water blijven staan.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond mix voor de Heliconia Olympic Flame om de waterafvoer te verbeteren en wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft en gebruik een mix van turf, schors en perliet voor een optimale groei van de plant. Vervang de potgrond eens in de paar jaar om de voedingsstoffen aan te vullen.

  De Heliconia Olympic Flame gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Een lichte bemesting in het groeiseizoen kan de plant helpen gedijen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. De plant houdt van een warme en vochtige omgeving, en gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Heliconia Olympic Flame kan worden schoongemaakt door regelmatig stof te verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele insectenplagen.

  De Heliconia Olympic Flame heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Heliconia Olympic Flame gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15°C, aangezien deze plant gevoelig is voor kou. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, dus het is aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant in een vochtige omgeving te plaatsen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van droge luchtbronnen zoals radiatoren te houden.

  De Heliconia Olympic Flame gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen.

  Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Bemest elke 2-4 weken van de lente tot de herfst. Beperk de mestgift in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Heliconia Olympic Flame is een opvallende tropische plant met grote, felgekleurde bloemen in de vorm van fakkels. De bloemen hebben een mix van rode, oranje en gele tinten die doen denken aan het vurige schouwspel van een olympisch vuur. De plant kan tot wel 2 meter hoog worden en heeft lange, smalle bladeren die een tropische sfeer uitstralen. Heliconia Olympic Flame gedijt het beste in een warm, vochtig klimaat en kan zowel in de tuin als in een grote pot worden gekweekt. Deze plant is een echte eyecatcher die een exotisch tintje geeft aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.