Petunia Fortunia Pink Rising Sun

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Fortunia Pink Rising Sun is een prachtige en opvallende plant met helder roze bloemen en een geel hart in het midden. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig. De Petunia Fortunia Pink Rising Sun is een ideale keuze voor bloembakken, hanging baskets en borders in de tuin. Met zijn levendige kleuren brengt deze plant een vrolijke en zomerse sfeer in elke tuin of op elk terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Fortunia Pink Rising Sun is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die tijdens de wintermaanden afsterft en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden. Deze plant behoort tot de categorie van eenjarige tuinplanten.

  Deze tuinplant is niet winterhard en moet binnen worden gehaald tijdens koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Het ideale overwinteringstemperatuur is boven de 10 graden Celsius.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Petunia Fortunia Pink Rising Sun heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en zich te ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeiruimte die nodig is voor de wortels van de plant.

  Tuinplanten zoals Petunia Fortunia Pink Rising Sun hebben over het algemeen veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Ze zullen het waarschijnlijk niet goed doen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je weer water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het kan een mooie toevoeging zijn aan jouw tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, als tuinplant draagt deze bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt deze bestuivers een voedselbron en draagt zo bij aan het ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Petunia Fortunia Pink Rising Sun bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan variëren per regio en weersomstandigheden, maar gemiddeld bloeit hij gedurende 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens hete zomerdagen. In de volle zon zal de plant waarschijnlijk meer bloemen produceren.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt als decoratieve tuinplanten. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan leiden tot maag-darmklachten. Het is daarom niet aan te raden om deze planten te eten.

  Ja, deze plant heeft een bepaald niveau van geluidsdempend vermogen vanwege zijn bladeren en bloemen. Het is echter belangrijk om te weten dat het geluidsdempende effect van planten over het algemeen vrij beperkt is. Het is aan te raden om andere geluidsisolerende maatregelen te overwegen voor een betere demping.

 • Tuinplanten zoals deze hebben geen specifieke snoei nodig. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Spaarzaam snoeien kan in het voorjaar worden gedaan om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat blijven staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen, dus af en toe bemesten is aan te raden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende grond nodig en gedijen het beste in vruchtbare en goed bemeste bodem. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Een plek in de volle zon zal de bloei bevorderen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met stro of dennentakken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Tijdens langdurige vorstperiodes kan het helpen om de plant water te geven voordat de grond bevriest.

  De Petunia Fortunia Pink Rising Sun heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant om de paar weken voor optimale groei.

  Voor een optimale groei en bloei heeft deze plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor tuinplanten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan schadelijk zijn, volg daarom de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch wordt aanbevolen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals houtsnippers of compost. Breng een laag van ongeveer 5 cm mulch aan rond de plant, maar zorg dat de stam vrij blijft van mulch.

  De Tuinplanten prefereren een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te basisch is voor optimale groei en bloei. Regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je regelmatig controleren op luizen, witte vlieg en trips. Behandel de plant zo nodig preventief met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Houd de plant goed geventileerd en vermijd te veel vocht, dit kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Fortunia Pink Rising Sun is een prachtige en opvallende plant met helder roze bloemen en een geel hart in het midden. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig. De Petunia Fortunia Pink Rising Sun is een ideale keuze voor bloembakken, hanging baskets en borders in de tuin. Met zijn levendige kleuren brengt deze plant een vrolijke en zomerse sfeer in elke tuin of op elk terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.