Petunia Fortunia Pink Wave

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Fortunia Pink Wave er en smuk blomstrende plante med store, lyserøde blomster, der danner bølger i haven. Det er en hængeplante, der ser smuk ud i hængekurve og blomsterkasser, men den kan også plantes direkte i jorden. Planten blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let at passe plante, der kræver regelmæssig vanding og gødning for at trives og blomstre. Petunia Fortunia Pink Wave er perfekt til at skabe en farverig og livlig have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og blomstrer om foråret og sommeren. Det er en årlig plante.

  Denne plants vinterhårdføring er omkring -5 grader Celsius. Det er en haveplante, der er moderat frostbestandig og har brug for beskyttelse mod hård frost. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller dække den med et fleeceklæde.

  Ja, denne plante er meget let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det eneste, du skal gøre, er at vande regelmæssigt og fjerne døde blomster. Petunia Fortunia Pink Wave blomstrer længe og er et godt valg for nybegyndere inden for havearbejde.

  Petunia Fortunia Pink Wave har brug for cirka 30 cm plads for at vokse godt og sprede sig. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulation og undgå sygdomme. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og blomstre.

  Petunia Fortunia Pink Wave trives bedst i fuld sol, men kan også vokse godt i halvskygge. Det er vigtigt, at planten får mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten producere færre blomster og stænglerne kan blive længere.

  Have plantebegivenheder som Petunia Fortunia Pink Wave har generelt brug for regelmæssig vanding. Afhængigt af vejrforholdene kan det være nødvendigt at vande planten 2-3 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke drukne den.

  Ja, Petunia Fortunia Pink Wave tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsternes farve og duft. Det er en passende plante til haver, da den tiltrækker bestøvere og fremmer biodiversiteten. Det kan hjælpe med at øge bestanden af sommerfugle og bier i din have.

  Petuniaer bidrager ikke rigtig til biodiversitet i haven, fordi de primært dyrkes af dekorative formål og ikke tilbyder vigtige mad- eller skjulesteder for indfødte dyr. Andre planter med blomster og bær, der tiltrækker bestøvere og fugle, er bedre egnet til en biodivers have. Det er godt at have en variation af planter, der understøtter forskellige typer dyr.

  Petunia Fortunia Pink Wave blomstrer fra maj til september. Blomstringsperioden for denne plante kan vare op til fire måneder.

  Ja, Petunia Fortunia Pink Wave kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at give planten vand om morgenen eller om aftenen for at undgå forbrænding af bladene.

  Nej, planten "Petunia Fortunia Pink Wave" er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke egnet til forbrug. Det kan endda være giftigt ved indtagelse.

  Petuniaer har ikke lyddæmpende egenskaber. Som haveplanter kan de dog bidrage til et behageligt og beroligende miljø i haven. Lyddæmpningseffekten opnås primært ved planter med tætte blade.

 • For at få planten til at se smuk og sund ud, anbefales det at fjerne de visne blomster regelmæssigt. Dette stimulerer planten til at producere nye blomster og forlænge blomstringsperioden. For at holde planten kompakt kan let beskæring også være nødvendigt.

  Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten mindst en gang om dagen på varme dage. Undgå at bladene bliver våde for at undgå skimmel.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at sørge for godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Vælg en pottemuld specielt til blomstrende planter og sørg for, at potten regelmæssigt får vand uden at rødderne bliver for våde. Omplant planten om nødvendigt hvert par år for at tilføre frisk pottemuld.

  Haveplanter kræver en godt drænet og frugtbar jord for at trives godt. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer og har en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at gøde og vande jorden regelmæssigt.

  Petunia Fortunia Pink Wave trives i en solrig position og kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Denne plante trives godt i potter, hængekurve eller bede.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dette kan gøres ved at flytte planten indendørs eller dække den med halm eller bobleplast. Sørg for, at planten står et beskyttet sted for at undgå skader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme dage. Fjern regelmæssigt døde blomster for at fremme blomstringen. Gød planten en gang hver anden uge for en sund vækst.

  Havplanter har brug for regelmæssig gødning i løbet af vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstrende. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på pakken. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så gød moderat og regelmæssigt.

  Mulch er gavnligt for planterne, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og regulerer jordens temperatur. Det kan bruges om foråret for at fremme væksten og om efteråret for at beskytte planterne mod frost. Vælg organisk mulch som f.eks. træflis eller kompost for de bedste resultater.

  Petunia Fortunia Pink Wave trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for god dræning for at undgå, at plantens rødder bliver for våde. Tilsætning af kompost kan hjælpe med at holde jordens surhedsgrad stabil.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter som disse, kan du bruge naturlige fjender som marihøns eller snyltehveps. Derudover kan du også foretage forebyggende foranstaltninger ved regelmæssigt at inspicere planterne og fjerne inficerede blade eller skadedyr direkte. Hvis skadedyrsangrebet bliver for stort, kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Petunia Fortunia Pink Wave er en smuk blomstrende plante med store, lyserøde blomster, der danner bølger i haven. Det er en hængeplante, der ser smuk ud i hængekurve og blomsterkasser, men den kan også plantes direkte i jorden. Planten blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let at passe plante, der kræver regelmæssig vanding og gødning for at trives og blomstre. Petunia Fortunia Pink Wave er perfekt til at skabe en farverig og livlig have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.