Petunia Fortunia Purple Wave

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Fortunia Purple Wave is een prachtige en kleurrijke hangplant met donkerpaarse bloemen. De plant heeft een overvloed aan bloemen die een golvend effect creëren en een prachtige uitstraling geven. De Purple Wave heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige locaties en regelmatig water nodig heeft. De Petunia Fortunia Purple Wave is perfect voor hangende manden, bloembakken en borders en zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Fortunia Purple Wave is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende de zomermaanden en afsterft in de herfst. Het is aan te raden om de plant elk jaar opnieuw te planten voor een continue bloei.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koudere periodes. De plant kan niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius.

  Ja, de Petunia Fortunia Purple Wave is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplanten hebben weinig verzorging nodig en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven.

  Voor deze tuinplant is een ruimte van ongeveer 30 tot 40 centimeter nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te kunnen groeien en zich te vertakken. Houd hierbij rekening met de grootte van de volwassen plant en de groeiruimte die deze nodig heeft.

  Nee, de Petunia Fortunia Purple Wave groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder snel groeien.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een geweldige toevoeging aan je tuin als je meer van deze bestuivers wilt aantrekken. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt voor optimale groei.

  Petunia's staan bekend om hun aantrekkingskracht voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Zorg ervoor dat de plant in een gezonde en divers beplante omgeving staat.

  De Petunia Fortunia Purple Wave bloeit van mei tot september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Petunia Fortunia Purple Wave kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Petunia Fortunia Purple Wave is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte plant om te eten. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking. Het is echter niet het belangrijkste kenmerk van deze plantensoort. Andere planten zijn mogelijk meer geschikt voor geluidsdemping.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en dode bloemen te verwijderen. Dit zorgt voor een gezonde plant en verlengt de bloeiperiode. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het snoeien van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, niet midden op de dag.

  De Petunia Fortunia Purple Wave heeft een voedzame potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden. Kies voor een potgrond speciaal voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  De Tuinplant Petunia Fortunia Purple Wave gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Vermijd plekken met te veel schaduw om de bloei te stimuleren.

  Het is essentieel om Vuurpijl tijdens de winter te beschermen tegen vorst, vooral in koude klimaten. Het aanbrengen van een dikke laag mulch rond de basis van de plant kan helpen bij het beschermen tegen bevriezing. Bij extreme kou kunnen planten ook worden verplaatst naar een beschutte locatie of naar binnen gehaald.

  De Petunia Fortunia Purple Wave heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren en geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei. Plant de Petunia Fortunia Purple Wave in goed doorlatende grond en op een zonnige plek voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een geschikte meststof. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aan te raden om rondom de plant mulch aan te brengen om het vochtgehalte in de grond te behouden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht op de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft liever een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Zure grond kan worden verbeterd met kalk.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen en trips. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of neem maatregelen zoals het afspoelen van de plant met water en het verwijderen van aangetaste bladeren. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbewatering om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Fortunia Purple Wave is een prachtige en kleurrijke hangplant met donkerpaarse bloemen. De plant heeft een overvloed aan bloemen die een golvend effect creëren en een prachtige uitstraling geven. De Purple Wave heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige locaties en regelmatig water nodig heeft. De Petunia Fortunia Purple Wave is perfect voor hangende manden, bloembakken en borders en zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.