Fuchsia 'Minirose'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Minirose' is een compacte en bossige plant die bekend staat om zijn kleine roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende klokvorm en worden omringd door heldergroen blad. Deze plant is perfect voor potten en hanging baskets dankzij zijn compacte groeiwijze. De Fuchsia 'Minirose' bloeit vanaf de lente tot aan de herfst en trekt vlinders en kolibries aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven.

  De Fuchsia 'Minirose' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of een vorstbeschermhoes. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst tijdens de wintermaanden.

  Ja, de Fuchsia 'Minirose' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten zijn voldoende om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Fuchsia 'Minirose' heeft genoeg ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd rekening met eventuele uitlopers en groeiruimte.

  Fuchsia 'Minirose' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van bladeren en bloemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te groeien en bloeien.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondsoort. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, Fuchsia 'Minirose' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale plant voor het aantrekken van deze bestuivers naar de tuin.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant ook voor een kleurrijke en gevarieerde plantenpopulatie, wat gunstig is voor de lokale biodiversiteit. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin te hebben om verschillende dieren en insecten aan te trekken en de biodiversiteit te bevorderen.

  De Fuchsia 'Minirose' bloeit van juni tot en met september en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Fuchsia 'Minirose' kan goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te beschermen tegen felle middagzon. In de volle zon kan de plant uitdrogen, dus zorg voor voldoende water en bescherming.

  Nee, de bloemen van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingenomen. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren. Het is het beste om ze enkel te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de plant Fuchsia 'Minirose' heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het effect zal niet zo sterk zijn als bij planten met grotere en dichtere bladeren. Over het algemeen zijn planten niet de meest effectieve geluidsdempers.

 • De Fuchsia 'Minirose' moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer de helft van de lengte. Vergeet niet regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd het water geven van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De potgrond voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende humus bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te voeden met meststoffen.

  De bodem dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn. Voeg compost toe om de bodemstructuur te verbeteren en zorg voor voldoende vochtigheid. Vermijd zware kleigrond en stilstaand water.

  De Fuchsia 'Minirose' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en felle zon. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en voldoende vochtig blijft.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Wikkel de pot in noppenfolie of plaats de plant op een beschutte plek zoals een veranda. Zorg ervoor dat de plant niet bevriest door een beschermende laag stro of bladeren rond de pot aan te brengen.

  Fuchsia 'Minirose' heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig de oude bloemen te verwijderen en de plant te voeden met meststoffen voor bloeiende planten. In de winter kan de plant beschermd worden tegen vorst door hem binnen te zetten.

  Tuinplanten zoals de Fuchsia 'Minirose' hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Het is raadzaam om Fuchsia 'Minirose' te mulchen met een laag organisch materiaal voor het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid. Dit kan gedaan worden in het voorjaar voordat de plant begint te groeien. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant aangebracht wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten fuchsia heeft een voorkeur voor zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om te zorgen voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Een zure bodem kan worden bereikt door toevoeging van organisch materiaal zoals turf of compost.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals Fuchsia 'Minirose', kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de plant en het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Minirose' is een compacte en bossige plant die bekend staat om zijn kleine roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende klokvorm en worden omringd door heldergroen blad. Deze plant is perfect voor potten en hanging baskets dankzij zijn compacte groeiwijze. De Fuchsia 'Minirose' bloeit vanaf de lente tot aan de herfst en trekt vlinders en kolibries aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.