Fuchsia 'El Camino'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'El Camino' er en smuk og farverig hængeplante med rørformede blomster i farverne lyserød og lilla. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket skaber en flot kontrast til blomsterne. Denne plante blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Fuchsia 'El Camino' trives godt i halvskygge til fuld skygge og har brug for regelmæssig vanding. Denne plante er ideel til hængekurve, blomsterkasser og bede i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, 'Fuchsia 'El Camino'' er stedsegrøn. Denne plante tilhører kategorien af ​​Haveplanter, der bevarer deres blade hele året rundt.

  Planten er hårdfør til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales dog at beskytte planten mod frost om vinteren. Planten tåler ikke hård frost godt.

  Fuchsia 'El Camino' kræver regelmæssig vanding og gødning og skal beskæres regelmæssigt for at fremme en sund vækst. Sørg for tilstrækkeligt sollys og beskyt planten mod frost om vinteren.

  Fuchsia 'El Camino' har brug for cirka en plads på 40-50 cm i diameter. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre ordentligt. Tag højde for plantens højde og bredde, når du placerer den i haven.

  Fuchsia 'El Camino' trives bedst i solen eller delvis skygge, men kan også trives godt i skyggen. Planten vil dog producere lidt færre blomster i fuld skygge. Sørg for tilstrækkelig fugtig jord og god dræning for optimal vækst i skyggen.

  Haveplanter som Fuchsia 'El Camino' har normalt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding, men ikke gennemblødt. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt inden vanding for at undgå overvanding.

  Ja, Fuchsia planter bliver ofte besøgt af sommerfugle og bier på grund af deres blomster, der producerer nektar. Dette gør dem tiltrækkende for bestøvere i haven. Det er derfor et godt valg for at tiltrække disse insekter.

  Ja, fuchsia planten tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver planten ly for små dyr som fugle. Det er derfor helt sikkert godt for biodiversiteten i haven.

  Fuchsia 'El Camino' blomstrer normalt fra juni til september. Blomstringsperioden varer typisk omkring 3 til 4 måneder.

  Fuchsia 'El Camino' trives ikke godt i direkte sollys og foretrækker en placering i halvskygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarpt sollys for at forhindre forbrænding. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten har lidt ly for solen.

  Nej, Fuchsia 'El Camino' er ikke spiselig. Spis ikke dele af planten, da det kan være skadeligt for din sundhed. Det bruges kun som haveplante til dekorative formål.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende virkning på grund af deres blade og stilke. Dog vil denne dæmpning være minimal sammenlignet med specifikke lyddæmpende materialer som isoleringsplader.

 • Beskær om nødvendigt om foråret for at fremme ny vækst og bevare plantens form. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær blomstrende grene tilbage til lige over en knop eller sideskud. Fjern også regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen.

  Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Giv regelmæssigt vand i tørre perioder, især om sommeren. Undgå at planten tørrer ud.

  For haveplanter som denne plante er det vigtigt at sørge for godt drænet pottemuld. Vælg helst en pottemuld, der er egnet til blomstrende planter, og tilføj eventuelt lidt ekstra kompost eller gødning for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden holdes regelmæssigt fugtig, men undgå at planten står med rødderne i vand.

  Jorden til haveplanter skal være godt drænet og let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og holder tilstrækkeligt på fugt. Sørg for, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer fra jorden.

  Denne plante foretrækker en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind. Jorden skal være fugtig og veldrænet.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturen falder under frysepunktet. Det anbefales at beskytte planten med for eksempel fleece eller bobleplast. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted, og at jorden er godt drænet.

  Planten har brug for regelmæssig vanding og ernæring, især under blomstringsperioden. Døde blomster og blade bør fjernes regelmæssigt. Om vinteren kan planten beskyttes mod frost ved at tage den indendørs eller dække den til.

  Haveplanter som Fuchsia 'El Camino' kan gødes hver 4-6 uge om foråret og sommeren med en generel flydende gødning. Brug en gødning med et højere kvælstofindhold for sund vækst og blomstring. Undgå overgødning, da dette kan forårsage skade på planten.

  Mulching med organisk materiale såsom kompost eller barkflis vil hjælpe med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Det hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og holde næringsstoffer fast for sund vækst. Sørg for, at mulchet ikke lægges for tæt på plantens stamme for at mindske risikoen for skimmelsvækst.

  Fuchsia planten trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. En jordprøve kan hjælpe med at bestemme den præcise surhedsgrad af jorden og foretage eventuelle tilpasninger, hvis det er nødvendigt. Det er vigtigt at opretholde den rette surhedsgrad for at fremme plantens sundhed og vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på havenplanter som Fuchsia 'El Camino', kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Derudover er det vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt efter behov. Sørg også for god hygiejne i haven for at reducere risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Fuchsia 'El Camino' er en smuk og farverig hængeplante med rørformede blomster i farverne lyserød og lilla. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket skaber en flot kontrast til blomsterne. Denne plante blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Fuchsia 'El Camino' trives godt i halvskygge til fuld skygge og har brug for regelmæssig vanding. Denne plante er ideel til hængekurve, blomsterkasser og bede i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.