Fuchsia 'Goteborg'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Goteborg' is een prachtige en kleurrijke plant met hangende bloemen die in de zomer en herfst bloeien. De bloemen hebben een combinatie van paarse en roze tinten, wat zorgt voor een vrolijke uitstraling. 'Goteborg' heeft een compacte en bossige groeiwijze, waardoor het een ideale plant is voor hanging baskets of als sierlijke toevoeging aan een terras of balkon. De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Met de juiste verzorging zal de Fuchsia 'Goteborg' je belonen met een overvloed aan bloemen gedurende het groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Fuchsia 'Goteborg' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die over het algemeen vorstgevoelig is en bescherming nodig heeft tijdens koude periodes.

  De Fuchsia 'Goteborg' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen tegen koude temperaturen om schade te voorkomen. In de winterperiode kan de plant het best op een beschutte plek worden geplaatst.

  De Fuchsia 'Goteborg' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, en regelmatig bemesten bevordert de bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm hem tegen felle middagzon.

  Fuchsia 'Goteborg' heeft ongeveer een ruimte nodig van ongeveer 30-40 centimeter in de breedte en 30-40 centimeter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden tussen verschillende planten voor optimale groei. Het is raadzaam om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te beheersen.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. Een plek met te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  Je dient de plant 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je de plant water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar die ze produceren. Het zijn ideale planten voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Het zorgt voor meer biodiversiteit en een gezonde tuinomgeving.

  Ja, Fuchsia's trekken bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan door hun nectarrijke bloemen. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle plant voor het ecosysteem.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden.

  Ja, de tuinplanten van het type Fuchsia staan bekend om hun voorkeur voor halfschaduw of schaduwrijke locaties en kunnen verbranden in de volle zon. Het is daarom aan te raden om ze op een beschutte plek te zetten waar ze wat schaduw kunnen krijgen. Het is belangrijk om de plant water te geven en ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft.

  Nee, de plant Fuchsia 'Goteborg' is niet eetbaar. Het is een sierplant en behoort tot de categorie Tuinplanten. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten in het algemeen hebben beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels, maar ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen. Het plaatsen van een haag of groen scherm kan wel enige geluidsisolatie bieden.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels van de plant in een plas water staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef vooral extra water tijdens warme zomermaanden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, vermengd met compost voor extra voeding. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt.

  Tuinplanten zoals deze hebben voedzame, goed doorlatende grond nodig die voldoende vocht vasthoudt. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 en vermijd te zure of te natte grond voor een optimale groei en bloei. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

  De plant gedijt het beste op een halfschaduwrijke standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  Voor winterbescherming is het belangrijk om de plant tijdens de koude maanden naar een vorstvrije ruimte te verplaatsen, zoals een kas of serre. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen en bescherm de wortels met een laag mulch of stro. Geef de plant tijdens de wintermaanden minder water om rotten te voorkomen.

  De plant behoeft regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen. Snoei dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals Fuchsia 'Goteborg' is het aan te raden om regelmatige bemesting toe te passen, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het mulchen helpt ook om voedingsstoffen aan de grond toe te voegen en de plant gezond te houden. Let op dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De bodem moet licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het toevoegen van zure meststoffen kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden. Planten in goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Planten zoals de Fuchsia zijn gevoelig voor bladluizen en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Een regelmatige controle van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Goteborg' is een prachtige en kleurrijke plant met hangende bloemen die in de zomer en herfst bloeien. De bloemen hebben een combinatie van paarse en roze tinten, wat zorgt voor een vrolijke uitstraling. 'Goteborg' heeft een compacte en bossige groeiwijze, waardoor het een ideale plant is voor hanging baskets of als sierlijke toevoeging aan een terras of balkon. De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Met de juiste verzorging zal de Fuchsia 'Goteborg' je belonen met een overvloed aan bloemen gedurende het groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.