Dianthus Bingo

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Bingo er en kompakt og rigt blomstrende flerårig plante med iøjnefaldende dobbeltblomstrende blomster i forskellige farver som lyserød, rød og hvid. Blomsterne på denne plante har et glad udseende og tiltrækker sommerfugle og bier. Dianthus Bingo blomstrer fra foråret til efteråret og trives godt i solen eller halvskyggen. Denne plante egner sig til bede, stenbede og potter på terrassen. Dianthus Bingo kræver lidt vedligeholdelse og er en smuk tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Dianthus Bingo er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Denne haveplante forbliver derfor også grøn om vinteren.

  Dianthus Bingo er meget vinterhårdfør og kan overleve temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk havplante, der er godt rustet mod kolde vejrforhold. Det er et ideelt valg til haven i vintermånederne.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen.

  Dianthus Bingo har brug for omkring 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Det anbefales at plante Dianthus Bingo i veldrænet jord.

  Dianthus Bingo trives bedst i fuld sol, men kan også trives i delvis skygge. Det er vigtigt, at planten får mindst 4-6 timer sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys.

  Dianthus Bingo har brug for vand i gennemsnit 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den er plantet i. Sørg for, at jorden mellem vandingerne forbliver let fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne haveplante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Dette gør planten attraktiv for bestøvere og bidrager til en sund biodiversitet i haven. Det er et godt valg for haveejere, der gerne vil tiltrække sommerfugle og bier til deres have.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den kan fungere som mad og skjulested for insekter og små dyr. Derudover kan den også bidrage til tiltrækning af bestøvere som bier og sommerfugle. Det skaber således et sundt miljø for forskellige typer flora og fauna.

  "Dianthus Bingo" blomstrer normalt fra juni til september. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og tåler både tør og fugtig jord. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand i tørre perioder.

  Nej, Dianthus Bingo-planten er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Dianthus Bingo er en plante med små blomster og grønt løv. Den har ikke specifikke lyddæmpende egenskaber. Den er mere rettet mod dekorative formål i haven.

 • Beskær regelmæssigt visne blomster for at fremme ny vækst. Beskær let om foråret for at opnå kompakt vækst og god blomstring. Fjern også eventuelt døde eller beskadigede grene.

  Giv regelmæssigt vand til planten for at holde jorden fugtig, især i tørre perioder. Sørg for, at planten ikke står i våd jord for længe for at undgå rodrot. Det anbefales at give planten vand om morgenen, så bladene kan tørre, inden solen går ned.

  Dianthus Bingo trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemuldet forbliver let fugtigt, men undgå, at rødderne står i våd jord. Brug helst speciel pottemuld til havplanter for at fremme vækst og blomstring.

  For at vokse og blomstre optimalt har planten brug for godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral pH-værdi. Undgå for sur eller for alkalisk jord for at fremme plantens sundhed.

  Dianthus Bingo trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft for at forblive sund. Overdreven fugt kan føre til råd, så undgå for fugtig jord.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at læge et lag muld eller blade omkring plantens base. Dette hjælper med at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan det være en god idé at dække planten med et stykke beskyttelsesdug eller et beskyttelsesdække under strenge frostperioder.

  Dianthus Bingo kræver lidt vedligeholdelse. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Dianthus Bingo har brug for regelmæssig gødning i løbet af vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg vejledningen på emballagen. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det anbefales at lægge et tyndt lag muld omkring planten for at holde på fugten og undertrykke ukrudt. Dette kan bestå af organisk materiale såsom halm, træflis eller kompost. Muld hjælper også med at regulere jordens temperatur og beskytter rødderne mod frost.

  Haveplanter som Dianthus Bingo trives bedst i en jord med en moderat surhedsgrad, helst mellem pH-værdien 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det er derfor en god idé at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  Dianthus Bingo kan lide af bladlus, spindemider og larver. Disse kan bekæmpes med naturlige fjender som mariehøns eller med en miljøvenlig insekticid. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt og om nødvendigt behandle planten for at holde den sund.

 • Beskrivelse

  Dianthus Bingo er en kompakt og rigt blomstrende flerårig plante med iøjnefaldende dobbeltblomstrende blomster i forskellige farver som lyserød, rød og hvid. Blomsterne på denne plante har et glad udseende og tiltrækker sommerfugle og bier. Dianthus Bingo blomstrer fra foråret til efteråret og trives godt i solen eller halvskyggen. Denne plante egner sig til bede, stenbede og potter på terrassen. Dianthus Bingo kræver lidt vedligeholdelse og er en smuk tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.