Dianthus Tiny Dancer

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Tiny Dancer is een kleine en compacte trosanjersoort met bloemen die doen denken aan balletdanseressen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een opvallend roze oog in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Dianthus Tiny Dancer gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Het is een perfecte keuze voor borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dianthus Tiny Dancer is een groenblijvende plant. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimaal snoeien. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Voor deze plant is het ideaal om ongeveer 20-30 cm ruimte te hebben tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door deze ruimte te behouden. De plant kan goed groeien en bloeien met deze ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw kan de plant minder goed tot zijn recht komen en bloeien.

  Tuinplanten zoals de Dianthus Tiny Dancer hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit ondersteunen. De bloemen zijn ideaal voor bestuiving.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in kleur en vorm, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het is een positieve bijdrage aan het ecosysteem in de tuin.

  De "Dianthus Tiny Dancer" bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, de Dianthus Tiny Dancer kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond.

  De plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Het is belangrijk om geen planten te eten waarvan je niet zeker weet of ze veilig zijn.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen. De bladeren en stelen absorberen geluidstrillingen en helpen daardoor om geluid te verminderen. Dit maakt de plant ideaal voor in de tuin of op het balkon.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar kan ook nuttig zijn om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplanten, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Bij het planten van deze tuinplant is het belangrijk om te kiezen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar ook voldoende luchtig is. Vermijd zware grondsoorten en voeg eventueel wat organisch materiaal toe voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Voeg compost of organische meststoffen toe voor een gezonde groei en bloei.

  Dianthus Tiny Dancer gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te langdurig in de schaduw staat. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Je kunt de plant bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Ook is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Voeding geven in het voorjaar en de zomer bevordert de groei en bloei van de plant.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Voorkom overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Regelmatig mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De Dianthus Tiny Dancer gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Voeg eventueel wat organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te optimaliseren.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van specifieke planten die insecten afstoten of lokken, het aanbrengen van natuurlijke vijanden van het ongedierte en het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen. Bemesting met organische meststoffen kan de plant ook sterker maken en daardoor minder aantrekkelijk voor ongedierte. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden en plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dianthus Tiny Dancer is een kleine en compacte trosanjersoort met bloemen die doen denken aan balletdanseressen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een opvallend roze oog in het midden. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Dianthus Tiny Dancer gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Het is een perfecte keuze voor borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.