Ficus elastica 'Melany'

Ficus elastica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus elastica 'Melany' er en variant af gummitræet, der er kendt for sine skinnende, mørkegrønne blade og kompakte vækstform. 'Melanys' blade er brede og faste og kan få en smuk glans med tilstrækkeligt lys. Denne plante kan vokse til en smuk stueplante eller kontorplante og kræver kun lidt pleje. Ficus elastica 'Melany' foretrækker en lys placering, men kan også overleve i lidt mindre lys. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis aftørring af blade vil bidrage til en sund vækst af denne plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Ficus elastica 'Melany' er generelt let at vedligeholde. Den har ikke brug for meget vand og trives godt ved normal stuetemperatur og lys. Det hjælper også med at holde planten sund ved regelmæssigt at støve bladene af.

  Denne plante har brug for masser af lys for at vokse godt og forblive sund. Sæt den derfor helst et sted med masser af indirekte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Ficus elastica 'Melany' har brug for vand to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Sørg for, at det øverste lag af jorden tørrer lidt ud mellem vandingerne.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men de kan trives godt i et lyst rum med masser af indirekte sollys. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Det bedste er at placere planten et sted, hvor lyset filtreres.

  Ja, Ficus elastica 'Melany' trives bedst ved varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten på et varmt sted og undgå udsættelse for træk. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund.

  Ficus elastica 'Melany' blomstrer ikke, disse planter producerer ikke blomster. Som stueplante vil denne plante derfor ikke have en blomstringsperiode.

  Ja, Ficus elastica 'Melany' er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Bladfladen på disse planter kan absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Det er et godt valg til indendørs brug, hvis du leder efter en plante med luftrensende egenskaber.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Denne temperatur sikrer, at planten kan vokse og trives godt som stueplante. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for for kolde temperaturer.

 • Planten kan beskæres for at bevare formen og fjerne eventuelle døde grene. Foretrækker at beskære om foråret, lige før vækstsæsonen. Brug altid skarpe og rene beskæringssaks for at undgå beskadigelse.

  Planten har brug for moderat vand og bør ikke overvandes. Lad jorden delvist tørre ud mellem vandingerne for at undgå rådne rødder. Giv regelmæssigt vand om foråret og sommeren og reducer vandingen om efteråret og vinteren.

  Stueplanter som Ficus elastica 'Melany' trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke helt udtørret mellem vandingerne. Det er en god idé at udskifte pottemulden årligt eller tilføje næringsstoffer for en sund vækst af planten.

  En godt drænet pottemuld er velegnet til Ficus elastica 'Melany'. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Bland eventuelt lidt ekstra perlit eller vermikulit i pottemulden for optimal dræning.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og kan trives godt i et lyst rum med indirekte sollys. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig ved regelmæssigt at give vand, men undgå at rødderne står i vand. Af og til at fjerne støv fra bladene fremmer plantens sundhed.

  For at fjerne støv fra bladene på denne plante kan du bruge en blød klud, der er let fugtig. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. At tørre støv af regelmæssigt hjælper med at holde planten sund.

  Ficus elastica 'Melany' har brug for klart, indirekte lys. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Denne stueplante trives godt i et lyst rum.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstreme temperaturer. En konstant temperatur vil fremme vækst og trivsel hos planten.

  Potteplanter som Ficus elastica 'Melany' trives godt ved en luftfugtighed på cirka 60%. Sørg for, at luftfugtigheden ikke bliver for lav ved regelmæssigt at sprøjte med vand. Dette bidrager til at holde planten sund og forebygge bladproblemer.

  Den optimale pH for jorden til denne planteart er neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst. Om nødvendigt kan pH-værdien justeres med specifikke jordforbedringsmidler.

  Stueplanter, herunder 'Ficus elastica 'Melany'', har brug for regelmæssig fodring i vækstperioden (forår og sommer). Brug en afbalanceret flydende gødning til stueplanter for at give planten alle de nødvendige næringsstoffer. Følg altid anvisningerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødning.

 • Beskrivelse

  Ficus elastica 'Melany' er en variant af gummitræet, der er kendt for sine skinnende, mørkegrønne blade og kompakte vækstform. 'Melanys' blade er brede og faste og kan få en smuk glans med tilstrækkeligt lys. Denne plante kan vokse til en smuk stueplante eller kontorplante og kræver kun lidt pleje. Ficus elastica 'Melany' foretrækker en lys placering, men kan også overleve i lidt mindre lys. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis aftørring af blade vil bidrage til en sund vækst af denne plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.