Rhododendron (Obtusum Grp)

Rhododendron (Obtusum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Obtusum groep) is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en wit. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door blijven zitten. De Rhododendron gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een lichtzure bodem. Hij kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant is ideaal als solitaire struik in de tuin of als haag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en een lichte plek nodig, maar verdragen ook wat schaduw. Af en toe snoeien bevordert de groei en bloei.

  Ja, de Rhododendron (Obtusum Grp) heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te groeien. Zet de plant bij voorkeur op een plek waar het licht gefilterd wordt, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  De Rhododendron (Obtusum Grp) heeft behoefte aan regelmatig water geven, houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef in de zomer ongeveer één keer per week water en in de winterperiode minder frequent, ongeveer eens in de twee weken.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het kan het beste op een plek staan met indirect of gefilterd licht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat hij niet blootgesteld wordt aan tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Geef hem ook voldoende licht.

  Rhododendrons bloeien meestal in de maanden april, mei en juni en de bloei kan tot wel een paar weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Obtusum Grp) is luchtzuiverend. Het helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te verwijderen. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de Rhododendron (Obtusum Grp) staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en takken die naar binnen groeien. Snoei niet te diep, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Rhododendron (Obtusum Grp) is het belangrijk om een potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond zuur is, aangezien deze plant houdt van een zure omgeving. Gebruik specifieke potgrond voor zuurminnende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  Rhododendrons prefereren zure, goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. De bodem moet ook licht-vochtig maar niet te nat zijn. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is.

  De Rhododendron (Obtusum Grp) heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek. Wanneer de bladeren vies zijn, kan je ze voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Zet de plant op een plek met indirect licht, vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperaturen. Een constante temperatuur is het beste voor een gezonde groei van de plant.

  Ideaal is een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien met water helpen. Vermijd echter te veel vochtigheid om schimmel te voorkomen.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure tot neutrale bodems met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge pH kan leiden tot problemen zoals ijzertekort en slechte groei.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond en kunnen worden gevoed met speciale rhododendronmeststof. Bemesten kan het beste in het voorjaar en de zomer worden gedaan. Overbemesting kan leiden tot slechte groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Obtusum groep) is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en wit. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door blijven zitten. De Rhododendron gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een lichtzure bodem. Hij kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant is ideaal als solitaire struik in de tuin of als haag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.