Schizanthus wisetonensis

Schizanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schizanthus wisetonensis, ook wel de butterfly flower genoemd, is een prachtige eenjarige plant met fijne, gevederde bladeren en kleurrijke bloemen die lijken op vlinders. De bloemen variëren in kleur van wit, roze, paars tot geel en trekken veel vlinders en bijen aan. Het is een perfecte plant voor in borders, containers of als snijbloem. Schizanthus wisetonensis gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant kan tot 60 cm hoog worden en bloeit van de lente tot de herfst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt en verwijder regelmatig dode bladeren om de groei te bevorderen. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Ja, de Schizanthus wisetonensis heeft veel licht nodig. Zet de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Het liefst in een raam op het zuiden.

  Schizanthus wisetonensis heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten.

  De plant houdt niet van felle zon en heeft liever een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom in een ruimte met helder, maar niet fel licht.

  Ja, Schizanthus wisetonensis houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om hem gezond te houden. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor de groei en bloei van de plant.

  Schizanthus wisetonensis bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Schizanthus wisetonensis is luchtzuiverend en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om giftige stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, Schizanthus wisetonensis groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze manier zal de plant zich goed ontwikkelen en bloeien. Het is belangrijk om te zorgen voor een constante temperatuur voor een gezonde groei.

 • Schizanthus wisetonensis kan regelmatig worden teruggesnoeid om een bossiger groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant na de bloeiperiode om de vorm en grootte te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, houd de grond vochtig maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen de gietbeurten door. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Voor deze plant is het aan te raden om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrondmix die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Het is belangrijk dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid en een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet drassig is. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Je kunt ook de bladeren afnemen met een oplossing van water en milde zeep om eventuele insecten of schimmel te verwijderen. Zorg ervoor dat je de plant met schoon water afspoelt na het schoonmaken.

  De Schizanthus wisetonensis heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor een optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of tocht. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor optimale groei en bloei.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is om schimmelvorming te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Schizanthus wisetonensis gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen.

  Voor deze plant is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen elke twee weken vloeibare mest te geven. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Schizanthus wisetonensis, ook wel de butterfly flower genoemd, is een prachtige eenjarige plant met fijne, gevederde bladeren en kleurrijke bloemen die lijken op vlinders. De bloemen variëren in kleur van wit, roze, paars tot geel en trekken veel vlinders en bijen aan. Het is een perfecte plant voor in borders, containers of als snijbloem. Schizanthus wisetonensis gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant kan tot 60 cm hoog worden en bloeit van de lente tot de herfst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.