Anthurium (Scherzerianum Grp)

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium is een populaire kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant behoort tot de Scherzerianum Groep van Anthuriumsoorten, die bekend staan om hun heldere kleuren en langdurige bloei. Anthuriums gedijen goed in een warme en vochtige omgeving en hebben regelmatig water nodig om te groeien en bloeien. Ze staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen zorgen voor een gezondere lucht in huis. De Anthurium is een prachtige en gemakkelijk te verzorgen plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthurium is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de bladeren af en toe af te stoffen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder maar indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Anthurium heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen uit de pot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18-22°C. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht en temperatuurschommelingen om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tochtige plekken te houden.

  De Anthurium bloeit meestal vanaf het voorjaar tot het najaar en de bloei kan enkele maanden duren. Het is een langbloeiende kamerplant die regelmatig nieuwe bloemen produceert.

  Ja, de Anthurium plant is luchtzuiverend doordat het formaldehyde, xyleen en ammoniak kan absorberen en afbreken. Dit zorgt voor een schonere en frissere lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en houdt de plant gezond. Zorg dus voor een constante kamertemperatuur binnen dit bereik.

 • Het is niet nodig om de Anthurium regelmatig te snoeien, tenzij het nodig is om dode bladeren of bloemen te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Geef water aan de plant wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een laagje water staan.

  Anthuriums gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond te vernieuwen en ruimte te geven aan de wortels.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet drassig. Het regelmatig gebruik van een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft wekelijks water nodig en een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Regelmatig besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen is ook aan te raden.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren af met een vochtige doek om de bladeren schoon en gezond te houden. Gebruik hiervoor lauw water en voorkom dat er waterdruppels op de bloemen terechtkomen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant staat het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt om gezond te blijven. Het is ideaal om de plant dichtbij een raam te plaatsen, maar vermijd tocht en te veel warmte.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het best in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien en de plant af en toe te voorzien van een warme douche. Plaats de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een te zure of te basische grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Het is aan te raden om tijdens de groeiperiode van de plant, van voorjaar tot zomer, eens per maand vloeibare mest te geven. Teveel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en slechte groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Anthurium is een populaire kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant behoort tot de Scherzerianum Groep van Anthuriumsoorten, die bekend staan om hun heldere kleuren en langdurige bloei. Anthuriums gedijen goed in een warme en vochtige omgeving en hebben regelmatig water nodig om te groeien en bloeien. Ze staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen zorgen voor een gezondere lucht in huis. De Anthurium is een prachtige en gemakkelijk te verzorgen plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.