Dracaena fragrans (Deremensis Grp)

Dracaena fragrans (Deremensis Gr)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dracaena fragrans, behorend tot de Deremensis Groep, is een mooie en populaire kamerplant met lang, smal blad dat groen is met een gele rand. Deze plant kan vrij groot worden, tot wel 2 meter hoog, en heeft een elegante uitstraling door de opgaande groeiwijze van de bladeren. Dracaena fragrans is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. De Dracaena fragrans staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is een sterke plant die goed gedijt in een gemiddeld klimaat en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Dracaena fragrans (Deremensis Grp) heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De Dracaena fragrans (Deremensis Grp) heeft matig water nodig en moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk dat de grond tussen watergeefbeurtenen gedeeltelijk opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het water geven in de winterperiode kan minder frequent nodig zijn.

  De plant houdt niet van felle zon en staat het liefst op een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is beter om de plant op een schaduwrijkere plek te plaatsen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en voelt zich het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar geen tocht is en waar de temperatuur stabiel is. Ook is het goed om de plant uit de buurt van koude vensters te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Dracaena fragrans is luchtzuiverend en kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is daarom een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

  Ja, deze plant gedijt het best op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en gezondheid te bevorderen. Plaats de plant dus op een locatie waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Wanneer de plant te groot wordt, kan hij gesnoeid worden door de bovenste delen van de stam af te snijden. Dit zal de plant helpen om compacter te groeien. Zorg ervoor dat het snoeigereedschap schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant met mate water krijgen.

  De Dracaena fragrans (Deremensis Grp) houdt van goed doorlatende potgrond. Gebruik een mix van normale potgrond en wat grof zand om de grond luchtig te houden. Zorg ervoor dat de pot een aantal gaten heeft voor een goede drainage.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Verder is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten om ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen in de bodem op peil blijven.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je gebruik maken van een zachte doek of spons. Gebruik lauw water om de bladeren af te vegen en laat ze daarna drogen. Zorg ervoor dat je regelmatig stof verwijdert om de plant gezond te houden.

  De Dracaena fragrans (Deremensis Grp) heeft behoefte aan helder, indirect licht, dus plaats de plant in de buurt van een raam. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een plek met wat schaduw is ook geschikt voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van radiatoren en airconditioners te houden.

  "Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen."

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet rond de neutrale pH-waarde liggen, tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant beïnvloeden en de opname van voedingsstoffen belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Dracaena fragrans (Deremensis Grp) heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan gevoelig zijn voor te veel meststoffen. Het is aan te raden om eens in de paar maanden een kleine hoeveelheid evenwichtige vloeibare meststof toe te voegen tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en andere problemen.

 • Omschrijving

  De Dracaena fragrans, behorend tot de Deremensis Groep, is een mooie en populaire kamerplant met lang, smal blad dat groen is met een gele rand. Deze plant kan vrij groot worden, tot wel 2 meter hoog, en heeft een elegante uitstraling door de opgaande groeiwijze van de bladeren. Dracaena fragrans is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. De Dracaena fragrans staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.