Monstera

Monstera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Monstera is een populaire kamerplant met grote, groene bladeren die diepe insnijdingen hebben en een opvallend gatenpatroon. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve blikvanger in interieurs vanwege zijn exotische uitstraling. De Monstera groeit snel en kan uitgroeien tot een indrukwekkende klimplant met lange stelen en bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt om hem gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Monstera is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse omgevingen en niet veel speciale zorg nodig heeft. Water geven en af en toe bemesten is meestal voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Monstera heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek waar ze indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en minder gezonde bladeren.

  Eens per week water geven is voldoende voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Monstera houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Plaats de plant daarom niet te dicht bij een raam waar de zon direct op schijnt. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de Monstera houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar het niet te koud is en vermijd tocht. Water geven op kamertemperatuur bevordert ook de groei van de plant.

  De Monstera bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Monstera staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen zoals formaldehyde uit de lucht. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Te koud of te warm kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een stabiele en comfortabele temperatuur te houden.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de groei en vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en takken met een scherpe schaar of mes. Snoei in het voorjaar of zomer voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. In de zomer moet je vaker water geven dan in de winter.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld een mengsel van potgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is maar niet te nat, en voeg indien nodig wat voeding toe tijdens het groeiseizoen. Let op dat de potgrond niet te zuur is voor een optimale groei van de plant.

  De Monstera heeft behoefte aan een goed doorlatende en voedzame potgrond. Een luchtige mix van potgrond, schors en perliet is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in water staan. Geef de plant af en toe voeding voor kamerplanten om gezond te blijven.

  Om de plant schoon te maken kun je gebruik maken van een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Ook is het aan te raden om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Monstera houdt van indirect licht en kan het beste gedijen in helder, maar niet fel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de verzorging van deze plant. Het is aan te raden om de luchtvochtigheid hoog te houden, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de bladeren gezond te houden en voorkomt uitdroging.

  Kamerplanten, waaronder Monstera, groeien het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een ideale pH-waarde ligt tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te testen en aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid bemesting.

 • Omschrijving

  De Monstera is een populaire kamerplant met grote, groene bladeren die diepe insnijdingen hebben en een opvallend gatenpatroon. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve blikvanger in interieurs vanwege zijn exotische uitstraling. De Monstera groeit snel en kan uitgroeien tot een indrukwekkende klimplant met lange stelen en bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt om hem gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.