Callisia

Callisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Callisia is een sierlijke plant met langwerpige, succulente bladeren die vaak paarsachtig van kleur zijn. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zowel binnen als buiten kan groeien. Callisia bloeit met kleine, witte bloemen die verschijnen in trossen aan lange stelen. Deze plant kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van stekken. Callisia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en de grond regelmatig vochtig houdt. Verwijder af en toe dode bladeren en geef af en toe wat plantenvoeding voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Callisia hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten houden van indirect zonlicht, direct zonlicht kan zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Warmte en een constante temperatuur zullen bijdragen aan de gezondheid van de plant.

  Callisia bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de plant staat erom bekend dat het de lucht kan zuiveren. Met behulp van fotosynthese kan het CO2 omzetten in zuurstof. Daarnaast kan het ook schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht filteren.

  Ja, de plant groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurwisselingen te houden om optimale groei te garanderen.暨

 • Het is goed om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen door ze weg te knippen met een scherpe snoeischaar. Daarnaast kan je de plant in model houden door scheuten terug te knippen tot gewenste lengte. Vergeet niet om na het snoeien de plant goed water te geven en eventueel te bemesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een potgrond te gebruiken die goed water doorlaat, maar ook voldoende voedingsstoffen bevat. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is aan te raden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Callisia groeit het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond tijdens het groeiseizoen vochtig blijft, maar niet drassig. Het gebruik van voedzame potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft wekelijks water nodig, laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en geef af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei indien nodig om de vorm te behouden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren afnemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Regelmatig stof afnemen helpt de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals Callisia hebben over het algemeen behoefte aan helder, indirect licht. Te veel direct zonlicht kan bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met helder maar niet te fel licht.

  Houd de temperatuur voor deze plant tussen de 18-24 graden Celsius. Vermijd te grote temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Callisia gedijen goed bij een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Let op dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De plant gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om eventueel de pH-waarde van de bodem aan te passen indien nodig.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen om de vier weken een vloeibare meststof voor kamerplanten. In de herfst en winter de bemesting verminderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar voorkom overbemesting.

 • Omschrijving

  Callisia is een sierlijke plant met langwerpige, succulente bladeren die vaak paarsachtig van kleur zijn. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zowel binnen als buiten kan groeien. Callisia bloeit met kleine, witte bloemen die verschijnen in trossen aan lange stelen. Deze plant kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van stekken. Callisia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.