Cymbidium

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cymbidium is een prachtige orchidee met lange, smalle bladeren en elegante bloemstelen. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder wit, geel, roze, paars en groen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis of in de tuin. De Cymbidium gedijt het beste in een lichte omgeving en regelmatige bewatering. Het is een populaire keuze onder liefhebbers van orchideeën vanwege zijn gracieuze uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist wel regelmatig water geven en voldoende indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant ook af en toe te voeden met speciale orchideeënvoeding.

  De Cymbidium plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De plant zal het beste gedijen bij helder indirect licht.

  Kamerplanten zoals de Cymbidium hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig of de plant wel water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan daarvan verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Te felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Als de plant te koud staat kan dit de groei en bloei beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken.

  De plant bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 10 weken.

  Ja, de Cymbidium plant helpt de lucht schoon te maken door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, het is ideaal voor mij om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt ervoor dat ik optimaal kan groeien en bloeien. Houd ook rekening met voldoende licht en vochtigheid.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, behalve het verwijderen van dode bladeren of bloemstelen. Snijd deze zo dicht mogelijk bij de basis af om schade te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controlling en deze gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water met lauw water op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Voor de Cymbidium is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed draineert en luchtig is. Een mengsel van schors, perliet en kokosvezel is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Kamerplanten zoals de Cymbidium hebben baat bij goed doorlatende, lichtzure grond met veel organisch materiaal. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen en gebruik een potgrond speciaal voor orchideeën of kamerplanten met een hoog organisch gehalte. Het regelmatig voeden met speciale orchideeënvoeding kan helpen bij het behouden van de bodemkwaliteit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg elke twee weken wat plantenvoeding toe tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof eraf vegen met een zachte doek of kwast. Vermijd het gebruik van harde chemicaliën of schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Je kunt af en toe ook de bladeren besproeien met water om ze fris te houden.

  Cymbidium heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Cymbidium heeft een gemiddelde kamertemperatuur nodig, tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden, dus plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of warmtebronnen zoals radiatoren. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoger liggen dan bij de meeste kamerplanten, tussen de 50-70%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aanstaat. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De meeste orchideeën, waaronder Cymbidium, gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale orchideeënmeststoffen. Een pH tussen 5,5 en 6,5 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de gezonde groei van deze planten.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens de groeiperiode eens per maand vloeibare meststof toe te voegen aan het water. In de wintermaanden kan de plant met rust gelaten worden wat betreft bemesting. Zorg ervoor dat de meststof speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten.

 • Omschrijving

  De Cymbidium is een prachtige orchidee met lange, smalle bladeren en elegante bloemstelen. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder wit, geel, roze, paars en groen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis of in de tuin. De Cymbidium gedijt het beste in een lichte omgeving en regelmatige bewatering. Het is een populaire keuze onder liefhebbers van orchideeën vanwege zijn gracieuze uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.