Tropaeolum majus 'Wina'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tropaeolum majus 'Wina' er en klatrende plante med smukke blomster i forskellige nuancer af rød og orange. Blomsterne har en iøjnefaldende trompetform og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har friskgrønne runde blade, der kontrasterer smukt med de klare blomster. 'Wina' er en type kapucinerblomst, der trives godt i solrig og veldrænet jord. Denne plante er perfekt til at pifte en have, terrasse eller altan op.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt lette at vedligeholde og kræver kun sporadisk vand. Det er vigtigt at placere planten et lyst sted og regelmæssigt fjerne visne blomster for at forlænge blomstringen. Det er også en god idé at tilføje planten plantenæring fra tid til anden for en sund vækst.

  Ja, Tropaeolum majus 'Wina' har brug for meget lys for at vokse godt. Placer planten derfor et solrigt sted i huset, hvor den modtager masser af dagslys. Et vindue mod syd eller vest er ideelt.

  Planten Tropaeolum majus 'Wina' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for vandfyldt. Hold øje med tørre pletter i jorden og giv ekstra vand, hvis det er nødvendigt.

  Denne plante nyder klart, indirekte sollys og kan også trives i let skygge. Skarpt direkte sollys kan være skadeligt for bladene. Derfor er det bedst at holde planten væk fra intense solstråler.

  Ja, planten kan lide varme og trives godt ved temperaturer mellem 18-22 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder for at fremme væksten. Det anbefales at placere planten et varmt, solrigt sted.

  Tropaeolum majus 'Wina' blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare op til 3 måneder.

  Ja, planten har luftrensningsegenskaber takket være bladene, der omdanner CO2 til oxygen under fotosynteseprocessen. Dette bidrager til renere luft derhjemme eller på kontoret. Dog varierer graden af luftrensning afhængigt af plantearterne.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver de ideelle vækstbetingelser. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, men døde eller beskadigede blade kan fjernes for at forbedre plantens udseende. Regelmæssig fjernelse af visne blomster kan fremme blomstringen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og vand for at forblive sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i sommermånederne, hvor jorden tørrer hurtigere ud. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedre at give en god mængde vand af og til end regelmæssige små mængder.

  Planten trives bedst i en godt drænet pottemuld, f.eks. en blanding af pottemuld og groft sand. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne konstant står i vand. Brug eventuelt en gødning til blomstrende stueplanter for at stimulere vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodrot. Tilføjelse af organisk gødning kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Sørg for, at planten står et lyst sted, men undgå direkte sollys. Hold jorden let fugtig ved at give regelmæssigt vand og gød planten hver anden uge med plantenæring. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Planten kan absorbere støv, så det er en god idé at regelmæssigt rengøre bladene med en fugtig klud. Spray ikke direkte vand på bladene, da dette kan forårsage pletter. Brug helst lunkent vand til at rengøre plantens blade.

  Sørg for, at planten står et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et sted ved et vindue mod øst eller vest er ideelt. Hvis der er for lidt lys, kan plantens blade begynde at falme eller falde af.

  Den optimale temperatur for denne stueplante er mellem 15 og 21 grader Celsius om dagen og mellem 10 og 15 grader Celsius om natten. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperatursvingninger. Hold planten væk fra træk og kolde luftstrømme.

  Luftfugtigheden for stueplanter bør ideelt set ligge mellem 40% og 60% for at fremme en sund vækst. Det er vigtigt at sprøjte planten regelmæssigt eller bruge en luftfugter for at holde luftfugtigheden på et passende niveau. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af bladene.

  Den ideelle pH-værdi for jorden til Tropaeolum majus 'Wina' ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur eller for basisk, da dette kan påvirke plantens vækst og blomstring. Regelmæssig kontrol og justering af pH-værdien af jorden kan hjælpe med at fremme en sund vækst af planten.

  Planten har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret, flydende gødning til blomstrende planter. Overgødskning kan føre til dårlig vækst og blomstring.

 • Beskrivelse

  Tropaeolum majus 'Wina' er en klatrende plante med smukke blomster i forskellige nuancer af rød og orange. Blomsterne har en iøjnefaldende trompetform og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har friskgrønne runde blade, der kontrasterer smukt med de klare blomster. 'Wina' er en type kapucinerblomst, der trives godt i solrig og veldrænet jord. Denne plante er perfekt til at pifte en have, terrasse eller altan op.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.