Primula (Acaulis Grp)

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula (Acaulis Grp) is een vaste plant die voornamelijk bekend staat om zijn kleurrijke bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant behoort tot de sleutelbloemfamilie en groeit het beste in vochtige en goed doorlatende grond. De bladeren van de Primula zijn vaak groen en behaard, met een ronde vorm. Deze plant wordt vaak gebruikt in rotstuinen, borders en als bodembedekker. De Primula is een gemakkelijke plant om te onderhouden en trekt vaak bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula (Acaulis Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist geen intensieve zorg. Het belangrijkste is om regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt. Een gematigde kamertemperatuur zal ook bijdragen aan de gezondheid van de plant.

  Primula (Acaulis Grp) gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht.

  De Primula plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de frequentie van het water geven verminderd worden.

  De Primula (Acaulis Grp) houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de Primula dus op een plek waar het licht gefilterd wordt of waar het wat meer schaduwrijk is.

  De Primula (Acaulis Grp) houdt van koelere temperaturen en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden, omdat te veel warmte kan leiden tot verwelking en verbranding van de bladeren. Over het algemeen heeft de Primula (Acaulis Grp) geen voorkeur voor warmte.

  De Primula (Acaulis Grp) bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor vervuilde lucht.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de bloei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een geschikte plek in huis waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Het is niet nodig om de Primula te snoeien, omdat het een compacte plant is die van nature een mooie vorm behoudt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Indien nodig kunnen uitlopers die te lang worden worden afgeknipt.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De Primula (Acaulis Grp) gedijt goed in lichtvochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en regelmatig wordt bemest. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  De Primula houdt van vochtige en goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem licht en luchtig is en vermijd natte voeten. Een organische mulchlaag kan de bodemkwaliteit verbeteren en helpen bij het behouden van vocht.

  Houd de grond altijd vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen.

  De Primula plant kan het beste schoongemaakt worden door regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek. Eventuele dode bladeren en bloemen kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen op de plant om beschadiging te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot slapende bloemen en minder bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen staat. Een constante temperatuur is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende vochtigheid in de lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot droge bladeren en bloemen.

  De Primula (Acaulis Grp) gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de Primula (Acaulis Grp) is het aan te raden om een keer per maand tijdens de groeiperiode mest te geven. Kies voor een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Gebruik tijdens de rustperiode geen mest.

 • Omschrijving

  De Primula (Acaulis Grp) is een vaste plant die voornamelijk bekend staat om zijn kleurrijke bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant behoort tot de sleutelbloemfamilie en groeit het beste in vochtige en goed doorlatende grond. De bladeren van de Primula zijn vaak groen en behaard, met een ronde vorm. Deze plant wordt vaak gebruikt in rotstuinen, borders en als bodembedekker. De Primula is een gemakkelijke plant om te onderhouden en trekt vaak bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.