Primula (Acaulis Grp)

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) is een vaste plant die behoort tot de Primulaceae familie en voornamelijk bekend staat om zijn kleurrijke bloemen. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt compacte rozetten van bladeren. De bloemen van Primula (Acaulis Grp) zijn vaak geel, roze, paars of wit van kleur en bloeien in het voorjaar. Het is een populaire plant voor in de tuin of als kamerplant vanwege zijn vrolijke uitstraling. Primula (Acaulis Grp) gedijt het best op een lichtvochtige, goed doorlatende bodem en op een plek met lichte schaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) is niet groenblijvend, het verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad vormt.

  De Primula (Acaulis Grp) is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Planten kunnen het beste in de grond worden gelaten en worden afgedekt met bladeren of stro.

  Primula (Acaulis Grp) is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een zonnige locatie te plaatsen. Daarnaast kan het helpen om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Primula (Acaulis Grp) heeft ongeveer 10-20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met de grootte van de bloemen bij het bepalen van de ruimte.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige en koele omstandigheden. De bloemen bloeien het beste in de lente en houden van een plek met wat beschutting tegen de felle zon.

  De Primula (Acaulis Grp) heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn heldere kleuren en zoete nectar. Hierdoor helpt het bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Primula's zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze nectar produceren die bijen en andere insecten aantrekt. Ze zorgen ook voor kleur en variatie in de tuin, waardoor verschillende diersoorten worden aangetrokken. Het is belangrijk om diverse planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Primula (Acaulis Grp) bloeit van maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) kan beter geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. De plant kan verbranden door te veel direct zonlicht. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen te felle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt dus afgeraden om de plant te eten. Het is het beste om deze plant niet in de buurt van voedselbronnen te planten.

  Primula (Acaulis Grp) heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve en kleurrijke plant voor in de tuin. Andere planten kunnen meer effectief zijn als geluidsdempend middel.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde bladeren of bloemen te verwijderen. Het is belangrijk om de oude bloemstelen na de bloei af te knippen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Verwijder daarnaast regelmatig onkruid en dode bladeren rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor deze plant wordt normale potgrond aanbevolen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng met een beetje organische meststoffen voor optimale groei. Ververs de potgrond elk jaar om de plant gezond te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale zuurtegraad. Zorg voor een humusrijke grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen groeien en bloeien.

  De Primula (Acaulis Grp) gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Vermijd te felle zon, vooral in de zomermaanden.

  Het is belangrijk om Primula's goed te beschermen tegen vorst in de winter, vooral als ze in potten staan. Bedek de planten met bladeren of stro en zorg voor een beschutte plek uit de wind. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals Primula Acaulis Grp worden het best bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik geen te sterke meststoffen om de plant niet te verbranden. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aanbevolen om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals compost, bladmulch of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Primula (Acaulis Grp) gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en goed kan groeien. Het is daarom belangrijk om regelmatig te testen en indien nodig de bodem te verzuren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Regelmatig controleren op ongedierte en deze direct verwijderen kan ook helpen om plagen te voorkomen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende plantenvoeding om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) is een vaste plant die behoort tot de Primulaceae familie en voornamelijk bekend staat om zijn kleurrijke bloemen. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt compacte rozetten van bladeren. De bloemen van Primula (Acaulis Grp) zijn vaak geel, roze, paars of wit van kleur en bloeien in het voorjaar. Het is een populaire plant voor in de tuin of als kamerplant vanwege zijn vrolijke uitstraling. Primula (Acaulis Grp) gedijt het best op een lichtvochtige, goed doorlatende bodem en op een plek met lichte schaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.