Osteospermum 'Ivory Fantasy'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Ivory Fantasy' is een prachtige vaste plant met een compacte groeiwijze en een rijke bloei. De bloemen hebben een crèmekleurige bloemblaadjes met een zachtgele kern, wat zorgt voor een subtiel en elegant uiterlijk. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. 'Ivory Fantasy' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Het is een perfecte plant voor in borders, rotstuinen of potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is daarom aan te raden om hem te beschermen tegen vorst. Onderhoud de plant goed om ervoor te zorgen dat hij in het voorjaar weer mooi kan bloeien.

  De Tuinplanten zijn meestal winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, vooral tijdens koude periodes. Overwinteren op een beschutte plek is aan te raden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water. Af en toe wat meststoffen geven bevordert de bloei.

  De plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat ze elkaar niet belemmeren in groei. Plant de Osteospermum in goed doorlatende grond met voldoende zonlicht.

  Osteospermum 'Ivory Fantasy' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water te geven. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren.

  Ja, planten die tot de tuinplanten behoren dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren zoals insecten en vogels. Het zorgt voor een gevarieerde en gezonde leefomgeving in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van april tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 7 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Plaats de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van de plant te eten om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Nee, de Osteospermum 'Ivory Fantasy' is geen geluidsdempende plant. Deze plant staat bekend om zijn mooie bloemen en is vooral geschikt als tuinplant.

 • Het is belangrijk om verlepte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar de plant terug om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken voor een gezonde uitstraling.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen gietbeurten. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een hoog organisch gehalte. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Osteospermums groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Osteospermum 'Ivory Fantasy' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Vermijd te veel schaduw om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft bescherming nodig tegen de winterkou. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije omgeving te plaatsen of af te dekken met bijvoorbeeld een dikke laag bladeren of stro. Het regelmatig controleren van de plant tijdens de wintermaanden is ook belangrijk.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Osteospermum 'Ivory Fantasy' hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch kan worden gebruikt als bescherming rondom de bodem van de plant. Het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De bodem waarin deze plant groeit, dient neutraal tot licht alkalisch te zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en spint. Om deze plagen te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen insecticiden of neemolie worden ingezet als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Ivory Fantasy' is een prachtige vaste plant met een compacte groeiwijze en een rijke bloei. De bloemen hebben een crèmekleurige bloemblaadjes met een zachtgele kern, wat zorgt voor een subtiel en elegant uiterlijk. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. 'Ivory Fantasy' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Het is een perfecte plant voor in borders, rotstuinen of potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.