Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Red'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Red' er en smuk blomst med dybt røde kronblade og en gul midte. Blomsten har en kompakt vækst og producerer talrige blomster i løbet af sommermånederne. Det er en alsidig plante, der kan plantes både i bede og i potter. 'Dahlstar Red' tiltrækker sommerfugle og bier og er en berigelse for enhver have. Sørg for en solrig placering og regelmæssig vanding for en frodig blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Dahlias er generelt lette at vedligeholde og kræver regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys. De blomstrer fra sommer til efterår og kan placeres både indendørs og i haven. Beskær regelmæssigt døde blomster for at fremme væksten.

  Ja, Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Red' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placér planten på et solrigt sted i huset, helst foran et vindue mod syd eller vest. Sørg for, at planten får mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Dahliaplanten har brug for regelmæssig vanding, men lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne. Giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af temperaturen og lysforholdene. Sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig for at undgå rodendråbe.

  Dahlien trives bedst på en let placering og kan også tåle lidt sol, men undgå skarpt sollys om eftermiddagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys, men direkte sollys kan forårsage forbrænding. Det bedste er at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys.

  Ja, dahliaen elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten står et solrigt sted for at kunne vokse og blomstre godt. Det anbefales at placere planten indendørs under køligere perioder.

  Dahlien blomstrer normalt fra juli til den første frost. Denne plantes blomstringsperiode kan vare i flere måneder. Dahlier er kendt for deres lange blomstringsperiode og farverige blomster.

  Ja, Dahlia-planter er kendt for deres luftrensende egenskaber. De hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til ilt. Ved regelmæssigt at pleje og vedligeholde planten vil det bidrage til et renere og sundere miljø at leve i.

  Ja, Dahlia elsker et varmt og solrigt sted med temperaturer mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt at placere planten et beskyttet sted og beskytte den mod træk og kulde. Det anbefales at holde planten indendørs under koldere perioder.

 • Dahlia-planten anbefales at blive regelmæssigt beskåret for at fremme vækst og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt visne blomster og blade for at holde planten sund. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og næringsstoffer efter beskæringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at jorden er konstant gennemblødt. Lad det øverste lag af jorden føles tørt, før du giver vand igen. Sørg for, at planten har tilstrækkeligt drænhuller i potten til at lade overskydende vand løbe væk.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Red' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld med tilstrækkeligt med næringsstoffer for en sund vækst af planten.

  Dahlien trives bedst i godt drænet jord, der er fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral til let sur pH-værdi. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodæd.

  Dahlien har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Giv planten lejlighedsvis plantenæring for god vækst og blomstring.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud eller en støvkost. Undgå at bruge vand for at undgå skade på blomsterne. Gentag dette regelmæssigt for at få planten til at se frisk og sund ud.

  Dahlien (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Red' har brug for masser af klart, indirekte lys for at vokse og blomstre godt. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen. Placer planten tæt på et vindue mod øst eller vest for de bedste lysforhold.

  Dahliaplanten trives bedst ved en temperatur mellem 18-24°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer, såsom træk eller direkte sollys. En konstant stuetemperatur vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Luftfugtigheden skal være moderat for denne plante at trives godt. Sørg for, at luften ikke er for tør, men undgå også overdreven fugtighed. Sprøjt bladene med vand lejlighedsvis for at øge luftfugtigheden.

  Dahlia planten foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer. Det anbefales at korrigere jorden med kalk eller svovl, hvis det er nødvendigt.

  Dahlier har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstre frodigt. Brug en afbalanceret gødning med et højt kaliumindhold for at fremme blomsterproduktionen. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne for at undgå skader.

 • Beskrivelse

  Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Dahlstar Red' er en smuk blomst med dybt røde kronblade og en gul midte. Blomsten har en kompakt vækst og producerer talrige blomster i løbet af sommermånederne. Det er en alsidig plante, der kan plantes både i bede og i potter. 'Dahlstar Red' tiltrækker sommerfugle og bier og er en berigelse for enhver have. Sørg for en solrig placering og regelmæssig vanding for en frodig blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.